Į Zanzibarą be persėdimų, bet su sustojimu

Skrydis iš Vilniaus į Zanzibarą yra tiesioginis, todėl jis vyks be persėdimų, bet dėl didelio kelionės atstumo, skrydžio metu yra numatomas sustojimas kuro papildymui. Bendra kelionės trukmė – 12 valandų, rašoma pranešime žiniasklaidai. Kelionių organizatoriaus „ITAKA“ atstovė Daiva Strumskienė atkreipia dėmesį į laiką: „Įdomu tai, kad net nuvykus 7000 kilometrų, Zanzibare yra ta pati laiko juosta kaip ir Lietuvoje, todėl nebus nei laiko juostų pakeitimo sindromo, nei laikrodžių sukiojimo.“

Zanzibaro spalvos: žydras vanduo, rudieji kolobai ir margi drugeliai

Zanzibaro salynas apsuptas Indijos vandenyno, paplūdimiai čia su baltu puriu smėliu, o vandens atspalviai svyruoja nuo ryškiai melsvos iki sodriai smaragdinės. „Spalvos paplūdimiuose tokios įspūdingos, kad darant nuotraukas – čia neprireiks jokių filtrų“, – sako D. Strumskienė. Svarbu omenyje turėti ne tik vandens spalvą, bet ir temperatūrą, čia ji pakyla net iki 30°C.

Zanzibare taip pat galima išvysti ruduosius kolobus, tai tik šiam salynui būdinga beždžionių rūšis. Šios beždžionės išsiskiria savo išvaizda: jos turi juodą snukutį, galvą supa baltų plaukų karūna, o nugaros kailis yra raudonai rudas. Rudieji kolobai yra itin socialūs, jie gyvena grupėmis po 30-50 beždžionių, laisvalaikiu mėgsta žaisti bei rūpintis vieni kitais.

Salai ryškių spalvų suteikia ir tropiniai drugeliai. Norint išvysti skirtingas rūšis vienoje vietoje, verta aplankyti Zanzibaro drugelių centrą. Tai didžiulis atogrąžų sodas, saugantis daugybę vietinių Zanzibaro drugelių rūšių. Čia galima pamatyti drugelius įvairiuose gyvenimo ciklo etapuose. Už apsilankymą centre surenkamos lėšos naudojamos užtikrinti egzotiškų drugelių išsaugojimą.



Zanzibaro skoniai: šafranas, vanilė ir pipirai

Zanzibaras nuo seno vadinamas prieskonių sala. Taip yra ne tik dėl čia esančių prieskonių plantacijų, bet ir dėl senovės istorijos, kuomet Zanzibaras buvo jūrų prekybos kelio centras, kuriame susitikdavo prekės iš žemyninės Afrikos, Indijos, Malaizijos ir Portugalijos. Zanzibaras ir šiandien išlaiko prieskonių salos titulą, čia auginama ciberžolė, imbieras, cinamonas, čili, muskato riešutai, juodieji pipirai ir vanilė.

Visi šie prieskoniai juntami ir Zanzibaro virtuvėje. „Pavyzdžiui, tradicinis patiekalas Pani Puri tai maži tuščiaviduriai kiaušinio formos traškučiai, užpildyti bulvėmis ir avinžirniais bei prieskoniais ir pamerkti į prieskoninių žolelių užpilą“, – pasakoja D. Strumskienė.

Zanzibaro vardai: Fredis Merkuris

Zanzibaras patiks mėgstantiems ne tik klasikinius paplūdimius, bet ir klasikinį roką. Ši sala – Fredžio Merkurio gimtinė. Jis gimė Stountaune (Stone Town), čia galima aplankyti jo namus-muziejų. Taip pat organizuojamos ekskursijos, kurių metu aplankomi ne tik Fredžio Merkurio namai, bet ir kitos susiję vietos, pavyzdžiui, jo šeimos maldos vieta arba teismas, kuriame dirbo jo tėvas.

Ieškantiems daugiau įspūdžių – safaris Tanzanijoje

Kelionių ekspertė D. Strumskienė pataria, kad norint iš žiemos atostogų parsivežti dar daugiau įspūdžių, verta rinktis pažintines keliones. „Šią žiemą Afrikoje organizuosime dvi pažintines keliones, jų metu iš Zanzibaro skrendama į žemyninę Afrikos dalį, Tanzaniją. Čia organizuojami safariai, kurių metu galima išvysti didįjį Afrikos penketą: liūtus, leopardus, raganosius, dramblius ir buivolus“, – rekomenduoja D. Strumskienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją