Šiuo metu po Lietuvos bibliotekas keliauja naujosios knygos nuotraukų parodos, jos truks iki pat spalio mėnesio, kai planuojama knygą išleisti ir pristatyti visuomenei. Vienu metu parodos vyksta 10–15 bibliotekų, iš viso jų bus apkeliauta apie 60. Parodoms atrinkta apie 50 nuotraukų iš trijų būsimojo albumo skyrių.

Kraštovaizdžio dalyje įspūdingais oro fotografijos kadrais pristatomi gražiausi miestų ir miestelių, ežerų ir upių vingių, jūros ir kopų vaizdai. „Išmanioji“ dalis skirta mokslinių tyrimų, modernaus dizaino, inovacijų, informacinių technologijų, robotikos, lazerių, optikos ir biotechnologijų veiklai. Į visa tai įterpti meniniai margučių, Užgavėnių kaukių, archeologinių radinių ir kiti nuostabaus Lietuvos paveldo kadrai.

Naujoji M. Jovaišos knyga „Neregėta Lietuva“

Pristatydamas būsimąjį leidinį ir parodų ciklą M. Jovaiša sakė: „Švęsdami Nepriklausomybės atkūrimo šimtmetį vienu svarbiausių uždavinių sau turime išsikelti patriotinį jaunimo ugdymą. Reikia stengtis, kad vaikai didžiuotųsi mūsų istorija, paveldu, pažintų ir mylėtų gimtąjį kraštą. Tikiuosi, mano naujoji „Neregėta Lietuva“ prisidės prie šio svarbaus darbo, viliuosi, kad tai bus mano konstruktyvus ir prasmingas įnašas į Šimtmečio šventę.“

Naujoji M. Jovaišos knyga „Neregėta Lietuva“

Parodos keliauja po Lietuvą užsukdamos į mažiausius miestelius, puošdamos tiek mažų, tiek didžiųjų miestų bibliotekų sienas. Viena pirmųjų parodų jau atidaryta Vilkaviškio bibliotekoje. Bibliotekos darbuotoja Marija Žilienė atviravo: „Mūsų bibliotekos sienos retai mato tokių autorių darbus, iki šio nedrįsome jų kviestis į savo kuklią erdvę, kuri dabar tiesiog atgijo ir sulaukė daug lankytojų.“

Per dieną Vilkaviškio biblioteka vidutiniškai sulaukia apie šimtą lankytojų, o per visą parodų kelionę naująsias M. Jovaišos nuotraukas turėtų pamatyti apie 10 tūkstančių žmonių.

Visa informacija apie vykstančias parodas, renginių kalendorius ir nuotraukų galerija skelbiama atnaujintoje svetainėje www.neregetalietuva.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt