Kaip tik su tokiais turėjo susidurti ir Shawn Kathleen iš Kolambuso miesto Ohajuje (JAV).

Anksčiau keleivių salono įguloje dirbusią moterį taip sunervino tame pačiame orlaivyje skridusių piliečių nevalyvumas ir įžūlumas, kad ji nusprendė pabandyti juos sugėdyti socialiniuose tinkluose.

Rytinėje televizijos laidoje „Sunrise“ apsilankiusi policijos pareigūnė ir paramedikė pasistengė paaiškinti, kodėl nutarė atkreipti dėmesį į ydingų įpročius viešumoje nesibodinčius demonstruoti lėktuvų keleivius. Ji taip pat papasakojo, kokių vaizdų teko prisižiūrėti orlaivių salonuose.

Keleivių gėdijimo akciją socialiniame tinkle „Instagram“ Sh. Kathleen pradėjo net prieš 11 metų. Dabar jos puslapis jau turi daugiau nei 700 tūkst. sekėjų.

„Labai atsiprašau už nemalonų nuogos pėdos vaizdą, bet tai išties siutina“, – pasakė ji.

Sh. Kathleen įsitikinusi, kad vis daugiau keleivių nederamai elgiasi todėl, kad jaučiasi turį teisę taip daryti.

„Žmonės mano, kad, sumokėję už skrydį, orlaivyje gali elgtis taip, kaip užsigeidžia“, – svarstė ji.

Lėktuvo salonas, deja, nėra kieno nors namai, be to, tai viešasis transportas, o ne, tarkim, privatus automobilis, todėl intymioms procedūroms čia ne vieta“, – dėstė Sh. Kathleen.

Darbuojantis keleivių salono įguloje su neišauklėtais keleiviais Sh. Kathleen teko susidurti ne kartą. Ji į savo „Instagram“ paskyrą kelia pasipiktinusių keleivių ir orlaivių personalo užfiksuotus nepadoraus elgesio kadrus.

Kai kuriose nuotraukose matyti, kaip žmonės įsitaiso, kad būtų patogu: drybso plačiai išsižergę arba užsikėlę kojas ant kitų keleivių vietas skiriančių atkalčių. Visą keleivių įžūlių gėdos lentą rasite „Instagram“ pasklyroje ČIA.

Atsiranda ir tokių, kurie nusiauna basi ir priverčia aplinkinius bjaurėtis siaubingai apleistais kojų nagais. Tačiau užvis baisiausia būna tada, kai kas nors tokius nagus sumano ir nusikarpyti.

Bet kokį mandagumą pamirštantys keleiviai prigrūda šiukšlių į sėdynių kišenes, o jokios gėdos nežinančios gražuolės permeta per atlošus ilgas garbanas taip, kad jos atsiduria užpakaly sėdinčio keleivio panosėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)