„Euronews“ paviešintame „Post Office“ tyrime buvo atskleistas turistų suvokimas, kur jų manymu atostogauti yra pigiausia, o taip pat įvertintos 36 kryptis pagal maisto, gėrimų ir būtiniausių prekių kainas.

Kurioje atostogų vietoje yra geriausias kainos ir kokybės santykis?

Tyrimo dalyvių nuomone, Ispanija yra geriausia kryptis kainos ir kokybės atžvilgiu. Ji užėmė pirmąją vietą šalių lentelėje, o 92 procentai teigė, kad ten galima pailsėti už „gerą kainą“.

Turistai mėgsta Ispanijos žemyninę dalį, bet taip pat mėgsta ispanų valdomas Kanarų salas. 91 procentas respondentų mano, kad ši graži rojaus sala siūlo gerą kainos ir kokybės santykį.

Graikija užėmė trečią vietą iš 26 šalių, surinkusi 89 procentus balų, o toliau rikiuojasi Portugalija (88 procentai), Turkija (88 procentai) ir Meksika (85 procentai).

Į dešimtuką taip pat pateko Tailandas, Malta ir Kipras.

Šalia Ispanijos esanti Prancūzija užėmė 22 vietą iš 26 vietų. Šiek tiek geriau sekėsi Italijai – ji užėmė 17 vietą.

Prabangus Dubajus buvo netoli lentelės galo, o žemiausią vietą užėmė brangi Skandinavija.

Kiek kainuoja standartiniai turistų pirkiniai?

„Post Office“ apklausa taip pat įvertino 36 kryptis pagal maisto, gėrimų ir būtiniausių prekių kainą.
Tyrėjai atrinko aštuonis daiktus, kurie „atspindi pirkinius, kuriuos gali įsigyti turistai“.

Į šį krepšelį įtraukta trijų patiekalų vakarienė dviems su vynu, butelis alaus, taurė vyno, skardinė Coca-Cola, didelis butelis negazuoto vandens, puodelis kavos, kremas nuo saulės ir vabzdžių repelentas.

Marmaryje (Turkijoje) arba Saulėtame krante (Bulgarijoje) šių gėrybių sąrašas atsieis vos 30,5 euro.
Nepaisant to, kad Ispanija tarp turistų užėmė pirmą vietą, kaip „gerų kainų“ šalis, išlaidos ten gerokai didesnės. Kosta del Solyje tie patys aštuoni daiktai kainuos 71 eurą. Kanarų salose esančioje Lanzarotėje jie kainuos 84 eurus.

Visa tai nublanksta prieš brangųjį Reikjaviką Islandijoje, kur šis krepšelis jums atsieis 186 eurus.

Kodėl šis tyrimas svarbus?

Daug žmonių per pastaruosius dvejus metus nekeliavo į užsienį, todėl svarbu atlikti namų darbus ir planuojant atostogas pasidomėti, kur kainos augo sparčiausiai.

Pavyzdžiui, kainos Marmaryje nukrito daugiau nei trečdaliu, palyginti su šiuo laiku pernai, tai paskatino Turkijos liros kritimas. Graikijoje kainos taip pat sumažėjo 15 procentų per metus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją