Sudarydami reitingą ekspertai vertino miestų užterštumo lygį, sveikatos apsaugą, saugumą, nusikalstamumo lygį, saulėtų valandų skaičių, gyvenimo trukmę ir antsvorį turinčių gyventojų skaičių.

Šių metų tyrime atsižvelgta ir į vietovės sveikatos priežiūros paslaugų prieinamumą bei socialinių darbuotojų, psichiatrų ir psichologų skaičių kiekvienoje šalyje.

Dėl daugybės teigiamų dalykų Japonija laimėjo sveikiausios pasaulio šalies titulą. Tyrime teigiama, kad puikiai išvystytas viešasis transportas lemia tai, jog mažai žmonių turi nuosavą automobilį, todėl oro tarša yra labai nedidelė. Japonų požiūris į maistą labai skiriasi nuo vakarietiško – jie maitinasi daug mažesnėmis porcijomis ir baltymų turinčiais patiekalais.

Pirmąją vietą sveikiausių pasaulio miestų reitinge užėmė Ispanijos Valensija, kurioje, anot tyrimo, vyrauja sveikas klimatas, skanus ir sveikas maistas, žemas aplinkos užterštumas ir labai aukštas sveikatos priežiūros lygis. Ekspertai pastebėjo, kad vietiniai labai daug dėmesio skiria socialiniams ryšiams, išlaiko labai sveiką darbo ir asmeninio gyvenimo pusiausvyrą. Pastebėtina, kad į sveikiausių pasaulio miestų TOP-20 pateko dar du Ispanijos miestai – Madridas ir Barselona.

20 sveikiausių pasaulio miestų:

1. Valensija, Ispanija
2. Madridas, Ispanija
3. Kanbera, Australija
4. Lisabona, Portugalija
5. Tokijas, Japonija
6. Ciurichas, Šveicarija
7. Viena, Austrija
8. Čiangmajus, Tailandas
9. Adelaidė, Australija
10. Liubliana, Slovėnija
11. Singapūras
12. Helsinkis, Suomija
13. Talinas, Estija
14. Portas, Portugalija
15. Vilnius, Lietuva
16. Brisbenas, Australija
17. Barselona, Ispanija
18. Maskatas, Omanas
19. Reikjavikas, Islandija
20. Zagrebas, Kroatija

20 sveikiausių pasaulio šalių:

  1. Japonija
  2. Šveicarija
  3. Kuba
  4. Slovėnija
  5. Armėnija
  6. Kroatija
  7. Suomija
  8. Lenkija
  9. Belgija
  10. Italija
  11. Izraelis
  12. Prancūzija
  13. Kanada
  14. Kosta Rika
  15. Graikija
  16. Australija
  17. Vengrija
  18. Bulgarija
  19. Serbija
  20. Juodkalnija
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)