Kaip žinome, dėl kintančio oro slėgio, skrydžio metu vertėtų pagalvoti apie tai, ką valgyti ar gerti. Kai kurių produktų vartojimas gali sukelti pykinimą, pilvo pūtimą ir kita. Ne mažiau svarbu apsvarstyti ir tai, ar jūsų užkandžiavimas nekels nepatogumų šalia sėdintiems.

Lietuviai papasakojo, kokių reikėtų nedaryti klaidų sugalvojus pavalgyti ar gerti lėktuve.

1. Sumuštiniai ir saldainiai. Skrydžio metu Neringa pasisotino sumuštiniais, vėliau pasigardžiuodama ragavo šokoladinius saldainius. Tokio maisto derinio moteris nerekomenduotų niekam.
„Vėliau taip supykino, kad meldžiau Dievą, jog greičiau nusileistume, lėktuve – daugiau jokių saldumynų“, – patarė Neringa.

2. Kepti svogūnų žiedai. Toks užkandis, pasak vienos keliautojos, pirmiausia erzino kaimynus šalia, jie tikrai nebuvo patenkinti svogūnų kvapu. Antra, suvalgius tokį užkandį, skrandį dar ilgai skaudėjo.

3. Aštrus maistas. Nemažai keleivių pasakojo, kad lėktuve reikėtų vengti ypač aštraus maisto.

„Žinojau, kad to nereikėtų daryti, bet susigundžiau ir vėliau labai gailėjausi. Siaubingai sukilo rūgštys ir iki pat nusileidimo buvo bloga“, – patirtimi dalinosi viena keliautoja.
Skrydis

4. Trapūs sausainiai. Keliautoja Vilma pasirūpino užkandžiais ir į rankinį bagažą įsidėjo sausainių. Paskanavus jų, moters tikrai nekankino virškinimo sutrikimai, tačiau toks užkandis labai nepraktiškas. Pasak jos, sausainių trupinių buvo visur, kur tik įmanoma.

5. Bulvių traškučiai. Tokiam užkandžiui susigundo dažnas keliautojas. Tačiau nepraėjus nė valandai, dažną pradeda pykinti ir tokia kelionė netgi baigiasi vėmimu.

6. Kramtomoji guma. Keliautoja Karolina prisiminė linksmą nuotykį pirmojo savo skrydžio metu.

„Įsidėjau į burną kramtomąją gumą, tikėdamasi, kad ji padės nuo ausų užgulimo. Per skrydį lyg tyčia stipriai kratė ir leidžiantis užspringau ta guma. Kosėjau net ir išlipusi iš lėktuvo“, – juokėsi moteris.

7. Keksiukai. Pasak Karolinos, produktas, kurio geriau neužsisakyti lėktuve, yra keksiukas. Jis, pasak lietuvės, buvo sausas ir neskanus. Moteris teigimu, tai – visiškas pinigų išmetimas.

8. Kava. Juokas juokais, bet prieš valgydami ar gerdami lėktuve atkreipkite dėmesį į savo aprangą. Lietuvė Lijana prisiminė nuotykį, kada skrydžio metu gėrė kapučiną ir apsiliejo baltas kelnes.

„Gerai, kad vilkėjau ir tuniką, tai nuėjau į tualetą, nusirengiau kelnes ir atidaviau stiuardesėms, kad išmestų, jos pasiūlė man jas išsiskalbti, bet nesutikau – negi viešbutyje skalbsiu, juk atostogos, be to, juk skridau į Turkiją, o ten karšta, tai tų kelnių (o ir jau gerokai nenaujos jos buvo) man ir nebereikėjo“, – pasakojo moteris.
Skrydis

9. Greitai paruošiamos sriubos su sūriu. Itin patogus produktas per kelionės – greitai paruošiamos sriubos ar košės. Tačiau, pasak lietuvių, suvartojus jas skrydžio metu, vėliau tenka kentėti virškinimo sutrikimus.

10. Naminių kibinų. Justina lėktuve nerekomenduoja valgyti skaniai kvepiančių naminių kibinų.

Kaimynų akys piktai žiūri ir toks jausmas, kad jei galėtų, tai atimtų“, – pasakojo mergina.

11. KIaušinių. Skrydžio metu vertėtų vengti patiekalų, kuriuose yra kiaušinių. Keliautojų teigmu, dažniausiai dėl sutrikusio virškinimo pirma atostogų diena būna sugadinta.

12. Gazuotų gėrimų ir alkoholio. Kaip žinome, vargu, ar gazuotas gėrimas numalšins troškulį. Skrydžio metu jis tik sukels nemalonių pojūčių skrandžiui. Vertėtų atsisakyti alkoholio, nes ypač greitai apsvaigsite ir ims skaudėti galvą.