Turizmo ministras Thordis Kolbrun Reykfjord Gylfadottir jau anksčiau sakė, kad Islandija, kuri yra Europos ekonominės erdvės dalis, bet nėra ES narė, pradės mažinti apribojimus užsienio turistams ne vėliau kaip birželio 15 d.

Viena iš priėmimo sąlygų yra ta, kad lankytojai turi būti tikrinami dėl koronaviruso arba dvi savaites praleisti karantine.

„Islandijos strategija taikyti plataus masto tyrimus iki šiol pasirodė veiksminga“, - „Reuters“ sakė Gylfadottir, aiškindamas santykinai žemą infekcijos ir mirties lygį šalyje bei greitą jos atsigavimą.

„Manau, kad jei viskas klostysis gerai, šią vasarą turėtume pamatyti keletą turistų. Tiems, kurie nori atvykti, tai bus tikrai reali galimybė.“

Nepaisant to, kurį variantą lankytojai pasirenka, jų bus paprašyta atsisiųsti specialią programėlę. Apie 38 proc. šalies gyventojų yra atsisiuntę stebėjimo programėlę „COVID-19“, tai šią vasarą greičiausiai privalės padaryti visi šalies lankytojai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)