Nuolaida taikoma gegužės ir birželio mėnesių laikotarpio bilietams. Pavyzdžiui, nusprendusiems Prancūzijos sostinę aplankyti gegužės 28 – birželio 3 dienomis, skrydžių bilietai atsieis 40 eurų. Būtina paminėti, kad minėtų bilietų skaičius ribotas.

Bilietus galite įsigyti čia.

Primename, ką vertėtų pamatyti Paryžiuje:

1. Eifelio bokštas. Garsiausias objektas Prancūzijos sostinėje. Jį galite apžiūrėti bei patekti į vidų. Būnant jame išvysite visą miesto panoramą.

2. Paryžiaus Dievo Motinos katedra (Notre-Dame de Paris). Įėjimas nemokamas, tačiau jei nekenčiate palei Seną nusidriekusių šimtametrinių eilių, tiesiog nusidriekusių šimtametrinių eilių, tiesiog pasivaikščiokite apie pastatą, kadangi jo išorė grožiu tikrai nenusileidžia vidui.

3. Šventosios Širdies bazilika (La Basilique du Sacré Coeur). Balto marmuro bažnyčia, esanti 18-tame Paryžiaus rajone yra pagrindinis judriojo Monmartro simbolis. Jos interjeras puoštas auksinėmis mozaikomis ir nuostabiais vitražais, taip pat čia išgirsite vieno sunkiausių pasaulio varpų gaudesį. Bazilikos lankymas nemokamas, tačiau kiek grynųjų pareikalaus pakilimas į bažnyčios kupolą ar nusileidimas į kriptą.

4. Monceau parkas. Garsiajame parke išvysite Šopeno ar Mopasano skulptūras. Turtinga šios vietos istorija pasivaikščiojimą padarys dar reikšmingesnį – žymusis impresionistas Klodas Monė mėgdavo ateiti čia tapyti, na, o dar seniau, 1871-aisais, ši vieta buvo žudynių laukas. Parką pasieksite išlipdami iš metro Monceau stotelėje, esančioje 8-ajame rajone.

5. Belvilio rajonas
. Šio rajono multikultūriškumas paliks nepamirštamą įspūdį. Nerimstantis kinų kvartalas ir čia gyvenantys dailininkai tikrai paverčia šią vietą ypatinga. Užsukite į Belvilio gatvę (Rue de Belleville), kur sakoma, jog po žibintu pasaulį išvydo dainininkė Edita Piaf, tuomet pasukite pietų pusėn į Belvilio parką. Tik nebandykite palikti šio rajono neįkišę nosies į bent vieną iš daugelio čia esančių meno galerijų.


6. Tiuilri sodai (Jardin des Tuileries). Aplankykite istorinį parką tarp Luvro ir Konkordijos aikštės. Jame kadaise vaikščiojo Marija Antuanetė.

7. Marais rajonas. Judrus Marais rajonas yra puiki vieta sekmadienio pasivaikščiojimui. Sekite Liudviko XIV taku, tuomet pereikite Žydų kvartalą ir šturmuokite bent porą iš gausybės vintažinių parduotuvėlių. Norėdami čia patekti, išlipkite République ar Hôtel de Ville metro stotelėse

8. Luvro muziejus.
Didžiausias Prancūzijos muziejus, kurį verta aplankyti bent kartą gyvenime.