Festivalio išvakarėsė gyventojai degina laužus. Toks ugnies ritualas yra skirtas vienai iš hinduistų dievybių, kuriai pavyko išsivaduoti iš blogosios deivės Holikos. Be religinės reikšmės šis festivalis dar reiškia pavasario pradžią.

„Holi“ dažnai vadinamas „spalvų festivaliu“. Jo metu tiek gyventojai, tiek atvykę turistai gausiai taškosi dažais ir kaip reikiant linksminasi. Būtina paminėti, kad daugelis keliautojų planuoja atostogas Indijoje būtent tuo metu, kada numatomas šis festivalis.

Pasak gidų, pagal tradicijas šventės metu turėtų būti naudojami sausi dažai, gaminami iš įvairių žolelių, pavyzdžiui, ciberžolės, indinio nimbamedžio ir saldžiojo belo. Tačiau vis dažniau pasitaiko atvejų, kada kiti tiesiog svaidosi cheminiais, neaiškios kilmės dažais, sumaišę juos su vandeniu.

Būta atvejų, kada smalsius, iš kitų šalių atvykusius turistus papiktino toks aplinkinių elgesys: svaidymasis dažais, kurie, pasirodo, gali būti pavojingi sveikatai. Pasak gidų, kartais tokia, pasakiško grožio spalvų šventė turistams baigiasi alergijomis.

„Holi“ festivalio akimirkos – nuotraukų galerijoje: