Punktualumas aviacijoje labai svarbus, todėl į oro uostą rekomenduojama atvykti likus bent 2–3 valandoms iki skrydžio. Tačiau ir kelių valandų ne visuomet pakanka – šiemet, kai po ilgos kelionių pertraukos daug žmonių vėl išdrįso vykti svetur, oro uostuose nusidriekė milžiniškos eilės. Socialiniuose tinkluose pasipiktinę keleiviai tiesiog ūžė dėl eilių, kurios kartais prasidėdavo dar net neįžengus į oro uostą, ir žmonės stoviniuodavo lauke. Spėjama, kad per artėjantį žiemos atostogų sezoną oro uostuose ir vėl bus itin karšta.

Kaip žinote, kelionės oro transportu neatsiejamos nuo privalomų oro uosto procedūrų: patikros, bagažo registracijos ir jam keliamų saugumo reikalavimų. Taigi, jei likus mažiau nei valandai iki pakilimo laiko dar nesate pridavę bagažo ir perėję saugumo patikros, yra tikimybė, kad į skrydį vėluosite. Laipinimas prasideda likus 30–40 min. iki skrydžio, tačiau pavėlavę keleiviai į lėktuvą gali būti nepriimti, net jei jis dar tebestovi ant pakilimo tako.

Kaip greičiau įveikti aviacijos saugumo patikrą?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)