„Tour de France“

Tai populiariausios dviračių lenktynės pasaulyje. Per 21 dieną dviratininkai nuvažiuoja apie 3500 km. Iki 1985 metų lenktynėse dominuodavo Prancūzija ir Belgija. Po to daugumą lenktynių laimėjo amerikiečiai ir ispanai. Vis dėlto Prancūzija išlieka lydere – jos atstovai laimėjo 36 kartus.

Turizmas

Prancūzija – labiausiai pasaulyje turistų lankoma šalis. Populiariausi objektai – Eifelio bokštas, Luvras, Paryžiaus Dievo Motinos katedra. Luvro muziejus sukaupęs vieną didžiausių meno kolekcijų pasaulyje. Jame galite pamatyti „Moną Lizą“, Monė ir Renuaro paveikslus. Sakoma, kad gotikinio meno šaknys glūdi Prancūzijoje, jis dar vadinamas prancūziškojo meno atšaka.

Baroko architektūros stilius taip pat kildinamas iš Prancūzijos, šio stiliaus katedrų gausu visame pasaulyje.

Vidutiniškai nuo 70 iki 90 milijonų turistų kasmet aplanko Prancūziją - tai daug daugiau nei visa jos populiacija (~55 milijonai).

Eifelio bokštas

Eifelio bokštas – vienas labiausiai atpažįstamų statinių pasaulyje. Jo aukštis - 320.75 metro, jame yra du restoranai, paštas ir apžvalgos aikštelės. Bokšte veikia liftas, keliantis iki pirmų trijų apžvalgos aikštelių.

Maistas ir gėrimai

Prancūzijoje brangiu ir gana prabangiu gėrimu laikomas alus. Tačiau vynas nėra brangus, restoranuose užsisakius pietus juo dažnai vaišinama veltui. Prancūzai mėgsta vyną su vietinės gamybos sūriu. Šalyje gaminama 400 rūšių sūrio, tačiau parduotuvėse galite rasti net iki 1000 rūšių.
Populiarus gėrimas – karštas šokoladas. Jį populiaru gerti iš dubenėlių, pamirkant kokią bandelę.

Skirtinguose regionuose vynui gaminti naudojamos skirtingų rūšių vynuogės. Ant prancūziškų vynų etikečių vynuogių tipas ir gaminimo būdas dažniausiai nenurodomas.

Ar žinojote?

1/5 Prancūzijos yra už Europos ribų. Šiose teritorijose gyvena apie 2,5 milijono prancūzų.

Ar žinote, kad džinsinis audinys, dar vadinamas „denim“, kilęs iš Nimes miesto Prancūzijoje pavadinimo. Levi Strausas įžvelgė šio audinio vertę ir ėmė siūti patvarias kelnes aukso ieškotojams.

Ar žinote, kad viena populiariausiu Amerikoje statulų – Laisvės statula – buvo sukurta Prancūzijoje, tai Prancūzijos dovana JAV.

Balandžio pirmoji imta švęsti taip pat Prancūzijoje apie 1500 metus, kai šalyje įsigaliojo Grigaliaus kalendorius. Kalendorinių metų pradžia perkelta iš balandžio 1-osios į sausio 1-ąją. Tiems, kurie pamiršo šią reformą ir Naujuosius norėjo švęsti senu papročiu, tarp kovo 25-os ir balandžio 1-os dienos, imta krėsti pokštus.

Prancūziją ir Didžiąją Britaniją jungia tunelis. Iš vienos šalies į kitą galite nuvykti per 230-40 min. galima persikelti ir su automobiliais, gabenti krovinius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)