Alberobello, Italija

Alberobello – tai tikra Apulijos regiono puošmena. Šis kaimelis garsus dėl savo tradicinio stiliaus namelių trulli, kurie nuo 1996 m. įrašyti į UNESCO saugomų objektų sąrašą. Didžiausią dėmesį patraukia šių mažyčių baltų trobelių stogas, pastatytas iš pilkų plytų ir primenantis kūgio formą.

Alberobello
Alberobello

Chefchaouen, Marokas

Chefchaouen – tai miestelis, esantis Maroko šiaurėje, visai netoli nuo didmiesčio Tangier. Vienas didžiausių miestelio išskirtinumų – tai mėlynai dažytų namų senamiestis. Beje, septintajame dešimtmetyje ši vieta kaip magnetas traukė hipius.

Chefchaouen

Júzcar, Ispanija

Juzcar – tai dar vienas mėlynumu išsiskiriantis miestelis, esantis netoli Malagos. Visai neseniai miestelis, kaip ir būdinga Andalūzijos regionui, buvo dar visiškai baltutėlis. Tačiau 2011 m. balandžio mėn. visa vietovė šventė filmo „Smurfai“ premjerą ir todėl nusprendė visus namelius nudažyti mėlyna spalva. Tų pačių metų pabaigoje „SONY Pictures“ pasiūlė perdažyti pastatus baltai, tačiau vietiniai gyventojai nusprendė palikti namelius mėlynos spalvos.

Juzcar

Göreme, Turkija

Göreme – tai miestelis, esantis Kapadokijos regione, Gioremės slėnyje. 1985 m. jis buvo įrašytas į UNESCO saugomų objektų sąrašą. Didžiausias miestelio išskirtinumas yra tai, kad jo namai, bažnyčios ir vienuolynai įsiskverbę į įvairių formų ir mistiškai atrodančias vulkaninės kilmės uolas. Gioremės nameliai dar dažnai vadinami „fėjų kaminais“ dėl savo kūgiškos formos.

Goreme

Kandovanas, Iranas

Kandovanas – tai nedidelis kaimelis Irano šiaurėje. Jo nameliai taip pat įsikūrę vulkaninės kilmės kūgio formos uolose, šiek tiek panašiose kaip ir Gioremės slėnyje. Ši vieta dėl savo magiškos išvaizdos ypač traukia turistus. Beje, čia yra namelių, kuriems jau apie 700 metų ir juose vis dar gyvena žmonės.

Kandovanas