Užsienyje gyvenanti Irena (pavardė redakcijai žinoma) su DELFI pasidalijo karčia nesezoninių kelionių patirtimi. Moteris susigundė iš kelionių organizatoriaus „Litaura“ įsigyti kelionę į Italiją, kurioje moterų grupė su trenere sportuos ir mokysis sveikai maitintis. Po spalį vykusios septynių dienų stovyklos trijų žvaigždučių „Italy Village La Serra Resort 3+“ viešbutyje moteris jaučiasi apgauta. Ją nuvylė ne tik viešbučio maistas, bet ir italų apsileidimas.

Stovyklos organizatoriai tikina su tokia problema susidūrę pirmą kartą ir iš savo pusės padarę viską, ką galėjo, bet juos pačius apgavo italai. Susigundžiusi stovyklos reklama Irma susisiekė su kelionių organizatoriaus „Litaura“ vadove. Su ja aptarė tam tikras detales, nes moteris gyvena ne Lietuvoje.

„Sutariau, kad pirksiu bilietą spalio 1-ai dienai, naktį praleisiu viešbutyje ir visos grupės lauksiu oro uoste spalio 2 dieną, tuomet kartu vyksime į viešbutį. Merginoms, vykstančioms iš Lietuvos, kelionė kainavo 749 eurus, man kainavo pigiau, nes skrydžio bilietus pirkau pati“, – pradeda pasakoti Irma.
Sulaukusi grupės iš Lietuvos moteris pajudėjo viešbučio link.

„Atvykus į miestelį, vaizdas šokiravo: viskas pilka, visos langinės užkaltos, žmonių, kavinių, parduotuvių, kuriose būtų galima apsipirkti, nėra. Autobusų stotelių, traukinių taip pat nėra. Pasirodo, sezonas čia pasibaigęs jau prieš porą savaičių, apie tai mes nebuvome informuotos“, – pasakoja ji.

Viešbutyje moterys gavo savo apartamentus, kuriuose, teigia, buvo skruzdėlių. Pasak Irmos, pietums buvo paruošti makaronai, keptos dešros ir daug padažo. Į sporto stovyklą atvykusios moterys nutarė, kad restoranas nespėjo paruošti maisto, ir jį nustūmė į šoną, nes atvažiavo lieknėti.

„Likusios be pietų nuėjome į parduotuvę, kurioje buvo tik sugedę vaisiai, makaronai ir rauginti, marinuoti produktai. Tuomet susiruošėme į paplūdimį, nes iki vakarienės dar buvo daug laiko. Paplūdimys pilnas stiklo šukių, šiukšlių, taros, gultų nematyti. Apsisukome ir grįžome į viešbutį, panašu, kad mūsų čia niekas nelaukė“, – nusivylimo neslepia Irma.

Sveikatingumo stovyklos viešbučiai Italijoje

Moteris tikina, kad kantrybė trūko vakarienei gavus kalną ryžių, skęstančių vandenyje. Ryte paskambino kelionės organizatorių vadovei ir pranešė apie esamą situaciją.

„Vakare mus informavo, kad problemą bandoma spręsti perkeliant mus į kitą viešbutį. Alkanos, bet laimingos laukėme rytojaus. Ryte važiavome 4 kilometrus iki kito viešbučio. Miestelio, pasirodo, ir čia nėra, bet svarbu, viešbutis padoresnis, tikėjomės, kad ir maistas bus geresnis, turėsime vietos treniruotėms. Tikėjausi, kad bus ir sporto salė – juk sporto stovykla. Artimiausias miestelis – 12 km nuo viešbučio. Jame įsikūrę afrikiečiai ir rumunai, kurie savivaliauja. Į jį nuėjus, nežinia, ar grįšime. Taip mums paaiškino gidė“, – skundėsi Irma.

Sveikatingumo stovyklos viešbučiai Italijoje

Ji tikina, kad ir šiame viešbutyje maistas buvo prastas: pertrintas, keptas, skęstantis aliejuje, apskrudęs. Irmos netenkino ir treniruočių sąlygos: „Mankštas darėme bet kur – lietui nulijus, tiesiam kilimėlius ir darome. Sporto salės nėra. Gausybė musių ir vabzdžių trukdo susikaupti. Skambinome kelionių organizatoriaus „Litaura“ vadovei, ji tik atsiprašė už nesusipratimą, nes ji nieko pakeisti jau negali, bet atsiprašymas netenkino. Mes čia atvykome sportuoti ir sveikai maitintis.“

Išvykai einant į pabaigą, Irma pasakoja, skambinusi stovyklą organizavusios bendrovės direktorei G. Gudeikienei norėdama pasiklausti, kada jos atvažiuos pasiimti. „Ji paaiškino, kad aš atskridau pati, vadinasi, turiu ir pati nuvykti iki oro uosto. Jos žodžiai nuskambėjo šiurkščiai, esą pati turiu tuo rūpintis. Ji tikino, kad tai nesusipratimas. Dėl atgalinio pervežimo nebuvau informuota, tiesiog aš užsakiau jį, sumokėjau pinigus tikėdama, kad pervežimu bus pasirūpinta. Kelionių organizatorius šį kartą labai „pavedė“, ne tik mane, bet ir visą mūsų grupę. Manau, blogiau ir būti negali“, – apmaudo neslėpė moteris.

Sveikatingumo stovyklos viešbučiai Italijoje

DELFI susisiekė su kelionių organizatoriaus „Litaura“ vadove Giedre Gudeikiene. Ji labai apgailestavo dėl šios kelionės ir tikino, kad toks fiasko juos ištiko pirmą kartą. „Sporto ir sveikatingumo stovyklas organizuojame ne pirmą kartą, jau treti metai jas rengiame įvairiose šalyse ir visada sulaukdavome puikiausių atsiliepimų. Daug žmonių nori kartoti šias stovyklas“, – tikina G. Gudeikienė.

Paklausta, kodėl stovyklą rengė pasibaigus sezonui, vadovė teigė stovyklas sąmoningai ir iki šiol sėkmingai rengianti sezono pradžioje arba pabaigoje tam, kad žmonės pratęstų saulėtąjį sezoną.

Sveikatingumo stovyklos viešbučiai Italijoje

„Rudenį pasirinkome Italiją, nes dalis moterų į šias stovyklas važiuoja ne pirmą kartą ir nori pakeisti aplinką. Žinodami Italijos specifiką susirašinėjome su viešbučiu, klausinėjome apie maisto pasirinkimą, turiu visus laiškus kaip įrodymą. Viešbutis mums siuntė meniu, kur buvo nurodyta, kad bus žuvis, mėsa, daržovės, vaisiai. Toks meniu tiko mūsų organizuojamai stovyklai, todėl nedvejodami pasirinkome Italiją. Pagrindinį kelionės paketą užsakinėjome „Novature“. Tai yra patogu, nes į jų paketą įeina tiesioginis skrydis į Neapolį, pervežimas iš ir į oro uostą bei viešbutis. O mes organizuojame pačią sveikatingumo stovyklos programą“, – pasakojo „Litaura“ vadovė.

G. Gudeikienė patvirtino, kad pirmasis viešbutis neatitiko klientų lūkesčių ir maisto asortimentas nebuvo toks, kokį viešbutis žadėjo stovyklos organizatoriams.

„Moterims nuvykus į viešbutį iš karto sulaukėme komentarų dėl prasto maisto. Skubiai sureagavome į skundus, tą pačią dieną kreipėmės į „Novaturą“ ir jau kitą dieną moterys be papildomų priemokų buvo perkeltos iš 3 žvaigždučių į 4 žvaigždučių viešbutį. Ten maistas, kambariai, paplūdimys irgi nepatiko. Manau, taip nutiko dėl italų darbo specifikos sezono pabaigoje, kuri nėra gera“, – apgailestavo G. Gaudeikienė.

Paklausus, ar buvo sutarta pasirūpinti ponios Irmos pervežimu į oro uostą, stovyklą organizavusios bendrovės vadovė teigė, kad jai priešpaskutinę kelionės dieną išgirstas individualaus pervežimo reikalavimas buvo netikėtas. Pasak G. Gaudeikienės ji prieš kelionę susirašinėjo laiškais su kliente, kuri gyvena Dubline.

„Ji skrydžius į Neapolį organizavosi pati. Buvo pranešta, kad norint prisijungti prie mūsų grupės iš Lietuvos reiktų pasiderinti atvykimo ir išvykimo laiką. Sekmadienį 22 val. gavau žinutę, kurioje rašė, kad Irmos skrydis pirmadienį per pietus ir ji neturinti kaip nuvykti iki jo. Visa likusi grupė turėjo išskristi antradienį. Aš pati skambinau Irmai ir kalbėjau su ja, nors ji kelis kartus nemetė ragelį. Skambinau gidei, su ja sprendėme kaip galėtume suorganizuoti jai pervežimą. Skambinau naktį ir „Novaturo“ atstovei, kuri naktį pažadinta buvo labai geranoriška ir stengėsi padėti. Buvo siūlyta važiuoti traukiniu, o paskui taksi – tai būtų perpus pigesnis variantas nei taksi. Šis variantas moters netenkino, motyvuojant, kad „aplink juodaodžiai ir čigonai“, kai tuo metu Italija yra viena kosmopolitiškiausių valstybių pasaulyje. Ir tikrai nei kelionių organizatorius, nei agentūra negali užtikrinti, kad Italijoje bus vien tik italai. Manau, kad vykdami į bet kurią šalį turime elgtis ir jaustis kaip svečiai. Galiausiai viešbutis jai pasiūlė pigiausią pervežimo variantą už 70 eurų“, – pasakojo G. Gaudeikienė.

Vadovė patikino, kad susiklosčiusi situacija yra sprendžiama, skundai dėl viešbučio maitinimo, baseinų ir kambarių perduoti kelionių organizatoriui „Novaturas“.

„Situacija yra sprendžiama ir, manau, mes kažkaip visi susitarsime. Mums patiems yra labai nemalonu, kad mus „pavedė“ viešbutis. Mes tikrai apgailestaujame, kad tai nutiko, bet tikimės, kad moterys patyrė ir gerų emocijų, kad sporto paketu buvo patenkintos. Patys kiek galėjome viską įvykdėme, bet, deja, kartais ne viskas priklauso nuo mūsų“, – sakė sporto stovyklos organizatorė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (230)