„Man patinka keliauti ir drauge su artimais žmonėmis, ir vienai. Keliavimo vienai privalumai: visiška laisvė eiti ten, kur nori, daryti tai ką nori, būti taip, kaip tą akimirką išgyveni. Keliaudama viena dažnai jaučiuosi atviresnė, spontaniškesnė, kūrybiškesnė. Trūkumas: kartais sėdi priešais kokį milžinišką krioklį, aplinkui vaivorykštės, paukščiai, figos, o neturi su kuo visu tuo gėriu pasidalinti“, - lygina Mingailė.

Iš pradžių jos kelionės buvo pilnos nežinios, erdvės, impulsų, ir ji tuo džiaugėsi. „Noras pažinti ir patirti įkvėpdavo leistis į nuotykius. Kartais visai nerūpėdavo nei kur nakvosiu, nei ką valgysiu. Tikėdavau, kad viskas bus gerai. Ir beveik visuomet būdavo. Dabar keliaujant norisi daugiau ramybės, patogumo, saugumo. Tapo svarbu turėti kelionės tikslą. Turbūt kiekvienas laikas ir kiekvienas žmogus kuria savitus būdus, kurie konkrečiu metu jiems tinka labiausiai. O baimę griauna teigiamos patirtys, geri žmonės, pasitikėjimas savimi, Dievu“, - sako Mingailė.



- Ką būtų pravartu žinoti vykstant į nepažįstamas šalis vienam?

- Kaip ir vykstant drauge su kažkuo, taip ir vykstant vienam, reikėtų pasidomėti tos vietos kultūra, bendrais bruožais, tradicijomis, maistu, vyrų ir moterų ypatumais.

- Bendrakeleivių "Pažinimų studijoje" apsiribosite keliomis šalimis po kurias keliavote. Kodėl pasirinkote būtent šias?

- Kelionės skirtingos ir dažnai nešasi atskiras temas. Kelionė į Indiją-Nepalą buvo viena svarbiausių mano gyvenime, į ją taip pat išvykau viena. Jaučiu, kad vis dar yra kuo pasidalinti.

- Ką dar išvysime, išgirsime susitikime su Jumis?

- Pasidalinsiu kelionių patirčių atspindžiais ir atgarsiais – nuotraukomis ir dainomis. Pagrosiu kanklėmis, kurias kaip dar vieną kalbą vežiausi į Indiją.

- Kur dabar visų pirma norėtumėte nukeliauti ir kodėl?

- Norėčiau prie jūros. Jau seniai buvau.

- Kaip pati save pristatytumėte?

-Esu jauna moteris nuolat atrandanti ir kurianti save per vidines ir išorines keliones, gamtą, artimus žmones. Dirbu darbą su vaikais. Domiuosi ir studijuoju psichologiją ir fotografiją. Kai šoku, jaučiuosi laiminga.

Susitikimas su Mingaile - jau šį penktadienį, balandžio 13 dieną 19 valandą, Šeimos ir asmens saviugdos centre “Bendrakeleiviai” (Didžioji g. 34, Vilnius). Kaina – pora valandų, skirtų sau ir 5 eurai organizacinėms išlaidoms padengti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)