Kol Ispanija, Prancūzija ir Kroatija tebėra iškritusios iš atostogų maršrutų asortimento, mėgstantiems keliauti britams siūloma pažvelgti į Rytų Europą, nes būtent šio regiono šalys gali puikiausiai pakeisti tradicines atostogų vietas.

Gegužės viduryje Lietuva, Latvija ir Estija tapo pirmosiomis šalimis, suformavusiomis vadinamąjį kelionių burbulą – atvėrusiomis viena kitai savas sienas. Ypač puiku, kad visos trys valstybės figūruoja šalių, į kurias saugu vykti, sąrašuose, na, o dabar, matyt, atėjo tinkamiausias metas jas aplankyti, teigia britų žurnalistė.

„Baltijos šalys pastaraisiais metais buvo laikomos neabejotinais traukos taškais, – sako kelionių agentūros „Intrepid Travel“ Europos, Artimųjų Rytų ir Azijos skyriui vadovaujanti Zina Bencheikh. – Tenka pastebėti, kad pageidavimų 2021-aisiais praleisti atostogas Baltijos šalyse šiuo metu pagausėjo. Tai reiškia, kad britų dėmesys šiam menkiau lankomam regionui sustiprėjo ir neslūgsta.“

Susidomėjimas Baltijos šalimis pastebimas ir skrydžių rezervavimo platformoje „Skyscanner“: reisų iš Jungtinės Karalystės į Lietuvą, Latviją ir Estiją paieškos šiuo metu artėja prie ikipandeminio lygio.

„Trijų valstybių sostinėse – Vilniuje, Rygoje ir Taline – siūloma nemažai turistams patrauklių atrakcijų, be to, šie miestai yra maži, todėl juos nesunku apžiūrėti, – pamini Z. Bencheikh. – Visi pasižymi pasakiška architektūra, maitinimo įstaigose siūlomas gardus maistas, o istorinės ir kultūrinės svarbos objektų – visa galybė. Priemiesčiuose veši nuo paukščių čiulbesio skambantys miškai, telkšo įspūdingo grožio ežerai, įrengti pasaulinius standartus atitinkantys paplūdimiai. Pati labiausiai mėgstu Jūrmalos paplūdimį – nuostabų 33 kilometrų ilgio balto smėlio ruožą.“

Britų spaudoje apie Lietuvą rašoma:

2018 metais Vilnius iškilo kaip vienas ryškiausių Europos kultūros centrų: kaip tik tada duris atvėrė MO – moderniojo meno muziejus. Vis dėlto jis nėra vienintelis dėmesio vertas miesto objektas. Turistus paprastai pakeri įstabaus grožio barokinės bažnyčios, akmenimis grįstos gatvelės ir šiuolaikiški barai. Tie, kuriems populiariausi maršrutai jau pabodo, kviečiami pavaikštinėti po pušynus, nuvykti prie ežerų ar į mažutį, bet nepaprastą šalies pajūrį.

Kur apsistoti? Turistų laukia pačiame Vilniaus centre esantis XVII a. dvaro rūmuose įrengtas viešbutis „Pacai“. Žinoma, galima rinktis ir mažesnį „The Secret Garden Boutique B&B“, kuriame jus pradžiugins namuose ruošti pusryčiai

Kur pavalgyti? Gatvės maistu prekiaujančių užkandinių gausu Halės turgaus rajone, tačiau jei norite ko nors ypatingo iš sūrio ar mėsos, turėsite patraukti į miesto gilumą. Geriausių mieste kokteilių, tikėtina, teks pargauti nedideliuose baruose, tokiuose kaip „Who Hit John“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (154)