Iki tada greičiausiai bus atšauktas reikalavimas dėl dviejų savaičių saviizoliacijos, sakė ji radijo stočiai „Onda Cero“. Todėl esą „tinkama“ planuoti vasaros atostogas Ispanijoje liepos mėnesiui, informuoja agentūra „Reuters“.

Tuo tarpu Graikija toliau atveria savo turizmo sektorių. Nuo pirmadienio pirmą kartą per daugiau kaip du mėnesius visi keliautojai gali iš žemyninės dalies vykti į visas Egėjo ir Jonijos jūros salas – ir keltu, ir lėktuvais. Taip pat visoje šalyje vėl lankytojų laukia tavernos, barai ir kavinės, praneša graikų žiniasklaida.

Kilus pandemijai, Atėnai nuo kovo pabaigos atsargumo sumetimais vykti į salas iš žemyninės dalies leido tik nuolatiniams jų gyventojams. Barai lankytojus galėjo priimti tik lauke.

Graikijos salose iki šiol buvo tik nedaug infekcijos atvejų. Graikija jau paskelbė, kad ketina atnaujinti ir užsieniečių turizmą.

Gegužės gale Graikijos pandemijos krizės štabas paskelbs sąrašą šalių, iš kurių turistai gali atvykti į Graikiją be privalomo dviejų savaičių karantino.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)