Paskutiniųjų trijų plaukimų metu „Tintamarre“ demonstravo puikius rezultatus ir metė rimtą iššūkį varžybų lyderiams. Priešpaskutinę varžybų dieną, gegužės 1 d., per pirmą plaukimą lietuviai liko treti, o antruoju plaukimu parodė dar geresnį rezultatą ir užėmė 2 vietą.

Tačiau „Tintamarre“ įgula neatsipalaidavo ir rimtai ruošėsi paskutinei varžybų dienai. Per ją vyko trilerio verta kova. Gerai pailsėjusi ir sukaupusi visas jėgas, buriavimo komanda iš Lietuvos dėl aukščiausių vietų kovėsi su ukrainiečių, airių ir argentiniečių įgulomis.

„Tintamarre“ įgula į priekį praleido ukrainiečius, tačiau aplenkė argentiniečius ir lygiai kovojo su bendroje įskaitoje pirmaujančia airių jachta. Lietuviai kartu su airiais finišo liniją kirto kartu, o nugalėtojo neišaiškino net fotofinišas. Teisėjai pripažino lygiąsias, o organizatoriai stebėjosi jau seniai nematę tokio finišo.
Regatoje finišavę lietuviai
Nepaisant fantastiško lietuvių pasirodymo paskutiniame plaukime, Argentinos įgula „Pinel“ surinko daugiau taškų ankstesniuose plaukimuose ir nugvelbė III vietą. Du kartus lipusi ant apdovanojimų pakylos atsiimti II vietos apdovanojimų, Lietuvos įgula galutinėje įskaitoje savo klasėje tarp 15 jachtų džiaugėsi garbinga IV vieta.
regata
Lietuviai dalyvauti kasmetinėje regatoje į egzotišką Antigvos ir Barbudos salą atplaukė dviem 44 pėdų jachtomis. Iš jų viena dalyvavo „Antigua Sailing Week 2014“ regatos „Bareboboat 1“ įskaitoje. Ši klasė yra viena konkurencingiausių, nes joje plaukia visos vienodos jachtos, o vairininkai būna labai patyrę. Į Antigvos salos regatą atplaukė 16 žmonių iš Lietuvos, o nuolat regatoje dalyvavo 12 asmenų. 4 lietuvaitės likdavo ant kranto ir iš kovos grįžtančius vyrus pasitikdavo karštu palaikymu.
Regatoje finišavę lietuviai

Praėjusiais metais Antigvos regatoje dalyvavusi Lietuvos jachta „Ambersail“ taip pat užėmė IV vietą. Tai ji padarė kitoje klasėje.

Šių metų „Antigua Sailing Week 2014“ regatoje dalyvavo daugiau nei 100 jachtų iš 21 pasaulio šalies. Jachtos buvo suskirstytos į 12 klasių. Antigvos regata organizuojama nuo 1968 metų.
Regatoje finišavę lietuviai