Žinoma, ne viskas čia dvelkia žila senove - šalia antikvaro puikiai jaučiasi ir šių laikų gaminiai - nuo juvelyrikos dirbinių iki visiško kičo, tačiau ir jam čia tikriausiai atsiranda pirkėjas.

Beveik tris kilometrus besidriekianti Portobello Road gatvė pilna mažučių parduotuvėlių, kuriose savo naujų šeimininkų laukia senoviniai papuošalai, indai, knygos, baldai ir kitokios gėrybės, o jų pardavėjai net čepsėdami iš malonumo pasakoja jų tikras ir išgalvotas istorijas.

Portobello turgus Londone
Portobello turgus Londone
Portobello turgus Londone
Portobello turgus Londone

„Tai Viktorijos laikų sagė, šimtas svarų“,- išdainuoja guvi moterytė prie papuošalais apkrauto stalo. „Fotografuoti negalima“,- piktai dėbteli į fotoaparatą ant mano kaklo. Taip, vieni čia pozuoja noriai, kiti gi kratosi kaip velnias kryžiaus.

Nuotaiką pataiso gatvės muzikantai - jų čia ne vienas. Pasiskirstę teritorijas, užsidirba vieną kitą pinigėlį ir praskaidrina nuotaiką neradusiems savo svajonių pirkinio.

Portobello turgus Londone

Kainos čia svyruoja nuo kelių dešimčių iki kelių šimtų svarų. Lietuvio kišenei gal ir brangoka, tačiau kolekcionierių jos nesustabdo.