1. Kas vėlai keliasi, tas... negaišta laiko.

Apleistas miestas savaime suprantama, yra negyvenamas. Jį lengviausiai ir greičiausiai pasieksite autobusu, kurs kursuoja tarp Maču Pikču ir Agvaskaljenteso, kur ir gyvena didžioji dalis turistų. Daugelis keliasi 3 val. nakties, kad išvyktų ant kalno pirmu autobusu ir pamatytų tekančią saulę. Bėda, kad 99 proc. laiko tekanti saulė slepiasi debesyse, o kalno viršūnę debesys arba rūkas dengia iki 9 val. ryto, taigi drąsiai galima ilgiau pamiegoti ir važiuoti 7.30 val. ryto išvykstančiu autobusu.

2. Retas atvejis, kai geriau su ekskursijų vadovu nei vienam.

Nepaisant didelio turistų susidomėjimo, Maču Pikču iki šiol yra prastas turistinis atrakcionas – Peru valdžia kažkodėl nenori gadinti miesto gatvių nuorodomis, kurios paaiškintų, į ką šiuo metu žiūrite ir kaip tai buvo naudojama tada, kai čia gyveno žmonės. Todėl geriau pasinaudoti patyrusio gido paslaugomis (ir netaupyti), kuris viską parodys ir papasakos. Taip, jis ves jus savo maršrutu, bet niekas netrukdo antrą kartą praeiti tuo pačiu maršrutu vieniems. Beje, sako, kad greitai gidų paslaugos bus privalomos.

3. Į apleistą miestą negalima eiti apsinuoginus ir su dideliu skėčiu.

Maču Pikču turistų aprangai galioja tiek sveiku protu suprantamos taisyklės (negalima eiti apsinuoginus), tiek ir sunkiai suvokiamos taisyklės. Pavyzdžiui, draudžiamos bet kokios lazdos, ramentai (jei turistas nėra žmogus, turintis ypatingų poreikių), draudžiamas apavas su dygliais, kad šie negadintų senovės paminklo. Draudžiamos didelės kuprinės (tikriausiai, kad neišsineštų nuolaužų), o greitai bus uždrausti ir dideli skėčiai – nė nepradėsime svarstyti kodėl.

4. Agvaskaljentesas irgi vertas dėmesio.

Dauguma atvykstančių į Maču Pikču vertina artimiausią, kalno papėdėje esantį Agvakaljenteso miestą, tik kaip legendinio pasaulio stebuklo priedą, todėl praleidžia jame vieną, geriausiu atveju, dvi dienas. O be reikalo – Agvakaljentese yra savų garsenybių. Pavyzdžiui, karšti šaltiniai, galimybė plaukti valtimis, pasivaikščioti po kalnų mišką, kurį visada gaubia debesys (nepamirštama patirtis). O didžiausias privalumas – galimybė apsilankyti Maču Pikču ne tik kelis kartus, bet ir įvairiu paros metu. Na ir žinoma, galėsite pasivaikščioti po apylinkes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)