Nacionalinio Timanfajos parko, kitaip dar vadinamo „ugnies kalnais“, teritorijoje – 32 ugnikalnių kūgiai. Iki išsiveržiant ugnikalniams, didžiulė teritorija, šiandien padengta lavos jūra, buvo derlingiausia Lansarotės žemė. Po katastrofos (1730–1736 metais) žemės paviršių užliejo 8 milijonai kubinių metrų lavos, 420 namų buvo paskandinti karštosios masės.

Salą puošia vynuogynai ir palmių slėniai. Tačiau tai dar ne viskas. „The Guardian“ rašo, kad menininkas Jasonas de Caires Tayloras, išgarsėjęs povandeninėmis skulptūromis, sukūrė pirmąjį povandeninių skulptūrų parką prie Grenados salos Karibų jūros pakrantėje, povandeninį muziejų prie Kankuno Meksikoje ir didžiausią pasaulyje povandeninę skulptūrą „Ocean Atlas“ Bahamuose.

Šiemet debiutavo jo naujausias projektas – „Museo Atlántico“. Šis pirmasis Europoje povandeninis muziejus įrengtas Lansarotės pakrantėje. Pirmasis etapas baigtas rugsėjo mėnesį, o galutiniame etape bus 10 atskirų didelio masto instaliacijų ir daugiau nei 300 atskirų skulptūrų, kurios įlankoje netoli Playa Blanca taps jūros buveine vietos faunai.

Lankytojai galės plaukioti tarp skulptūrų ir nardyti su vamzdeliu arba apžiūrėti jas iš valties ar povandeninės valties stikliniu dugnu – stebuklinga patirtis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)