Sekite Perpasaulį.lt naujienas Facebooke! Tapkite mūsų gerbėju ir naudingas žinias keliaujantiesiems bei naujausius keliautojams aktualius įvykius sužinokite pirmi!

Tai - Eloros olos, ne tik budistų, džainų ir induistų šventyklų, bet ir vienuolynų kompleksas, pastatytas tarp V ir X amžiaus. Jis atrastas 30 km. nuo Aurangabado miesto - vienos didžiausių gyvenviečių Maharaštros valstijoje. Šis monumentas yra įtrauktas į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą.

Iš viso aptiktos 34 olos, iš kurių 12 priklausė budistams, 17 induistams ir 5 džainams. Toks trijų religinių tradicijų sugyvenimas viena šalia kitos yra puikus religinės tolerancijos, būdingos to meto Indijai pavyzdys. Iš pradžių manyta, kad seniausios čia esančios grotos priklausė būtent budistams, kadangi dauguma šių ilgą laiką buvo datuojamos V-VI mūsų eros amžiumi, iš kurių vėliausios, kaip buvo manoma, iškaltos VIII amžiaus viduryje.

Visgi, naujausių mokslinių tyrimų išvados ginčija šį faktą - dabar vis dažniau yra remiamasi duomenimis, kad anksčiausiai čia buvo iškaltos būtent induistų uolos, o kitų tikėjimų atstovų urvai ir vienuolynai būdavo įkurdinami laiko prasme daugmaž lygiagrečiai - iki, maždaug, IX mūsų eros amžiaus vidurio. Dar maždaug šimtmetį tęsėsi papildomų patalpų įrengimas bei urvų išplėtimas.