Bavarijos Waldseilgarten kalnai (Pietryčių Vokietija)

Visiems ekstremalių kelionių mėgėjams į savo atostogų planus vertėtų įtraukti apsilankymą Bavarijos Waldseilgarten kalnų kurorte, kur galima išbandyti gana neįprastą stovyklavimo būdą: palapinės pakabinamos ant medžių šakų dideliame aukštyje. Žinoma, nors vienas iš tokio stovyklavimo privalumų yra ramybė, kažin, ar daug aukščio bijančių žmonių gali tam ryžtis, bet tikri adrenalino mėgėjai šia stovykla nenusivils.

Pasiplaukiojimas valtimi prie Igvasu krioklių (Brazilija)

Atrodytų, kad milijonus turistų kasmet pritraukiantys nepakartojamo grožio Igvasu kriokliai jau nebeturi kuo nustebinti. Netiesa. Yra viena itin ekstremali atrakcija – tai pasiplaukiojimas valtimi šalia krioklių. Deja, šią pramogą lydi ir gluminanti statistika, mat vien per 2011-uosius metus du turistai, panorę išbandyti šią pramogą, žuvo, o dar keletas sunkiai sužeisti

Pasivaikščiojimas El Caminito del Rey ( Ispanija)

Tai pramoga tikriems alpinizmo mylėtojams, kurie ne tik jaučia malonumą besivaikščiodami uolos pakraščiu, bet ir kurie bando tai padaryti kuo ekstremaliau ir kuo pavojingesniuose vietose. El Caminito del Rey kalnų kelias oficialiai uždarytas nuo 2000 metų, bet kasmet atsiranda norinčiųjų išbandyti savo drąsą.

Nardymas „Mirties narve“ Australijoje

Jei bežiūrint filmus per kūną bėgiodavo šiurpuliukai, kuomet herojus galinėdavosi su krokodilu, turime puikią žinią: dabar tai galite padaryti patys. Australijoje esantis „Mirties urvas“ sulaukia didelio susidomėjimo. Tai – ekstremali atrakcija, kurios metu nuo milžiniško plėšrūno paprastai jus skirs vos 4 cm storio sienelė.

Skywalk (Kinija)

Daugeliui žmonių patinka išbandyti kažką tokio, kas verstų pajusti adrenalino pliūpsnį, tačiau nedaugelis ryžtasi iš tiesų ekstremaliems poelgiams – kiekvienas turime ribą, kurios negalime peržengti. Tačiau kartais taip norisi bent pažvelgti ar pabūti ten, kur kitomis aplinkybėmis nepakaktų drąsos. Tokią galimybę suteikia atrakcija Kinijoje, kviečianti turistus išbandyti šį tą naujo.

Atrakcija, įrengta Tianmenio kalnuose, kviečia turistus į svaiginantį “pasivaikščiojimą danguje“ – maždaug 1.5 kilometro aukštyje įrengti takeliai iš stiklo turistams suteikia tokius ekstremalius pojūčius, jog apie tai paplitęs gandas sutraukia daugybę lankytojų iš viso pasaulio.

Tornado medžioklė (JAV)

Tornado medžioklė - tai dar viena pramoga keliautojams, kurie negali gyventi be adrenalino. Lietuvoje čia retas reiškinys, tačiau JAV tornadas turi net savo beveik tradicinius maršrutus. Drąsūs entuziastai fotografai ir filmuotojai nuolat medžioja šiurpulį keliančius vaizdus, sekdami audras ar tornadus.

Šis ekstremalus turizmas tapo toks populiarus, kad daugybė adrenalino ieškotojų registruojasi į vykstančius tornado medžiojimo turus.

Kelionė į Vulkano kraterį (Islandija)

Norintiems įrodyti savo drąsą ir užsitikrinti tikrojo ekstremalo vardą kelionė į vulkano kraterį Islandijoje yra puiki vieta. Čia įsikūrusi turizmo organizavimo firma „3H Travel“, kuri pradėjo rengti ekstremalias ekskursijas į vulkano kraterį.

Tokios rizikingos ekskursijos šalyje, kur 2010 metų kovą išsiveržęs Ejafjadlajokudlio vulkanas paralyžiavo gyvenimą Islandijoje ir Europoje, gali pasirodyti beprotiškos. Tačiau "3Н Travel" atstovų teigimu, turai į „miegančio“ Thrihnukagiguro vulkano kraterį bus visiškai saugūs.

Šuolis nuo skardžio su virve (Norvegija)

Norvegija – nuostabus pasaulio kampelis su neįkainuojamais vaizdais, kurie taip traukia turistus iš visų pasaulio kraštų. Daugelis atvažiuoja čia pasigrožėti įspūdingomis uolomis ir kraštovaizdžiu nuo jų, o kai kurie net išbando savo drąsą ir atlieka garsųjį šuolį su virve nuo didžiulio aukščio. Šuolis su virve nuo skardžio padės pažadinti adrenaliną jūsų kraujyje.