„Skatindama turizmo plėtrą, Egipto turizmo ir antikvarinių vertybių ministerija planuoja įvesti daugkartines turistines vizas 180 valstybių piliečiams. Numatoma, kad viza galios penkerius metus, o jos kaina bus 700 dolerių“, – pranešė ministerija.

Kaip rašoma „Egyptian Streets“, jei turistai turi galiojančią vizą, Egipto oro uostuose jie gali gauti penkerių metų turistinę vizą.

Šalies valdžios institucijos tikisi pritraukti į Egiptą daugiau turistų iš Kinijos, Indijos ir Turkijos; šių šalių piliečiai galės gauti vizas ir Egipto uostuose, net jei atvyks savarankiškai, ne per turizmo agentūrą ar pan. Egiptas norėtų sulaukti daugiau turistų ir iš JAV, Didžiosios Britanijos bei Šengeno šalių.
Šiuo metu vienkartinė viza į Egiptą kainuoja 25 JAV dolerių, su ja šalyje galima būti iki 30 dienų. Daugkartinio įvažiavimo 90 dienų trukmės viza kainuoja 60 JAV dolerių, su šia viza nepertraukiamo buvimo šalyje ilgiausias laikotarpis – 30 dienų.

Šia nauja strategija valdžia tikisi pritraukti į Egiptą turistų iš viso pasaulio. Planuojama kasmet padidinti turistų skaičių 30 proc., o iki 2028 m. turistų srautas į šalį turėtų pasiekti 30 mln. žmonių.
Kovą Egipto turizmo ir antikvarinių vertybių ministras Ahmedas Issa teigė, kad 2022 m. šalyje apsilankė 11,7 mln. turistų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją