Šio bei to galėtume pasimokyti iš skandinavų. Pavyzdžiui Norvegija, nuolat skaičiuojanti rekordinius biudžetų perteklius, neskuba perstatyti visų savo miestų nuo pamatų, o puoselėja ir didžiuojasi autentiškais - senaisiais medinukais. Tai tik dar labiau skatina turizmą bei lankytojų susižavėjimą.

Druskininkuose taip pat yra žavių senų medinukų, todėl labai apmaudu, kad jiems skiriama mažai dėmesio, o kai kurie dar ir išdarkomi. Atnaujintame mediniame pastate įsikūręs restoranas „The House“ dėl ryškaus, spalvoto apšvietimo tamsiu paros metu labiau primena aludę Amsterdamo stoties rajone nei jaukų viliojantį restoraną.

Į Druskininkus iš didmiesčių daugelis bėga dėl pasakiškos gamtos. Čia esantys pušynai užburia net ir išpuikusius maskviečius, kurie gali sau leisti atostogauti brangiuose vakarų Europos kurortuose. Taip pat skandinavai, kurie už nemenkus pinigus vasarą noriai nuomojasi moderniai senoviškas sodybas, pūpsančias Dzūkijos miškuose. Įdomu, ką jie galvoja apie mūsų autentišką virtuvę arba apie restoranų, kavinukių lygį?

Tęsdamas šią temą noriu šiek tiek pakalbėti ir apie kitus Druskininkų restoranus. Lankytojai užsuka į juos ne tik išleisti pinigų, bet ir tikisi skanių akimirkų. Deja, turiu pripažinti, kad restoranų, kuriuose galima būtų skaniai pavalgyti, Druskininkuose beveik nėra. Daugelis mėgina kopijuoti Vilniaus senamiesčio restoranus.

Druskininkuose yra dvi populiarios picerijos (tokiu pačiu pavadinimu), prie kurių driekiasi eilės ir daugybė maitinimo įstaigų, kurios lyg sutrikusios mokinukės tik imituoja stilingų, brandžių ar originalių damų gyvenimą. Net ir kalbant apie stilingiausiąją „Kolonadą“ visų pirma primenama, jog tai buvusi valgykla.

Autentiškiausią nuotaiką, ko gero, labiausiai atspindi miške įsikūręs „Grūto“ restoranas. Nepaisant sovietinės tematikos, ši vieta lankytojams siūlo jaukumą su „buržuika“ pagrindinėje miško namelio salėje, čia pat užaugintas delikatesines sraiges bei kitus paties savininko sukurtus patiekalus iš žvėrienos. „Grūte“ išties jautiesi visai neprastai, valgai skanų vietinį maistą ir, žinoma, ilsiesi.

Geri patiekalai (bent jau vienas) – būtų geriausia Druskininkų vizitinė kortelė, kaip, pavyzdžiui, kibinai Trakuose ar HBH alus prie Palangos, šviežiai rūkyta žuvis – Nidoje. Todėl Druskininkuose virtuvės šefams tikrai vertėtų suklusti ir pasiraitoti rankoves.