Išskirtinę sezono naujieną – galimybę atnaujintu balionu skraidinti neįgaliuosius – DELFI pristato kartu su Hot Air Lines. „Šiuo žingsniu siekiame prisidėti prie neįgaliųjų integracijos į visuomenę. Tikimės, kad atnaujintu oro balionu skristi ryšis ir tie, kurie anksčiau apie tai galėjo tik pasvajoti“, – teigia DELFI Rinkodaros vadovė Kristina Valaitytė.

Hot Air Lines savininko ir oro balionų piloto Vytauto Samarino teigimu, dėl ankstesnės oro baliono krepšio konstrukcijos iki šiol neįgaliesiems skrydžių oro balionu pasiūlyti nebuvo galima. „Gerai žinoma, kad standartiniuose oro baliono krepšiuose konstrukciškai nenumatytos sėdimos vietos. Būtent todėl daugelį metų teko apgailestauti, kad negalime savo pramogos pasiūlyti dėl vienų ar kitų priežasčių viso skrydžio metu stovėti negalintiems klientams“, – teigia V. Samarinas.

Šis bendras DELFI ir Hot Air Lines projektas – sėkmingas ilgo ir didelio bendro darbo rezultatas. „Džiaugiamės, kad galime suteikti nuostabią galimybę pasidžiaugti Lietuvos grožiu žmonėms, kurie iki šiol to padaryti negalėjo“, – džiaugsmo neslepia V. Samarinas.

Naujasis DELFI oro baliono krepšys turi specialią gamyklinę konstrukciją su suoliuku ir pažemintu bortu dviems suaugusiems arba trims vaikams. Neįgaliems klientams skrydžius virš Vilniaus ar Trakų Hot Air Lines siūlys su nuolaida.

Pirmieji šį oro balioną išbandys judėjimo negalią turintys Rūta Vaitkutė ir Saulius Cibulskas. Pastarasis DELFI pasakoja labai besidžiaugiantis, kad Lietuva tampa vis draugiškesnė neįgaliesiems, gerėja ne tik infrastruktūra, bet ir žmonių požiūris.

„Labai laukiu skrydžio, bus labai įdomu. Turbūt nieko panašaus neteko daryti, – sako S. Cibulskas ir priduria, – negaliu pasakyti, kad Lietuvoje daug mums pritaikytų pramogų. Bet keičiasi žmonių požiūris, anksčiau nesinorėdavo niekur eiti, nes niekas tau nenorėdavo padėti. Dabar pastebiu, kad žmonės jau žiūri normaliau, patys pasiūlo pagalbą.“

R. Vaitkutė sako taip pat labai laukianti skrydžio oro balionu ir nors stengiasi keliauti, tačiau kasdien jai kyla įvairių iššūkių, todėl džiaugiasi, kad neįgalieji vis labiau integruojami į visuomenę.

„Kai keliaujam, taikom tik į žemagrindžius traukinius, su autobusais nekeliaujame. Jei kas nors įkelia, tada gerai, bet į autobusus patekti sudėtinga. Pavyzdžiui, žinau, kad kai kur kino teatruose yra salės be laiptelių, bet daug kur vien laiptai. Mieste taip pat viena turbūt nesusitvarkyčiau. Todėl labai laukiu ir džiaugiuosi galimybe skristi oro balionu“, – pasakoja R. Vaitkutė.

Hot Air Lines profesionalų komanda oreivystės veiklą Lietuvoje vysto jau daugiau nei penkiolika metų. Su DELFI skrydžių oro balionais paslaugas teikianti kompanija bendradarbiauja jau trejus metus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)