Besiruošdami kelionei baidarėmis nesiimkite su savimi daug daiktų. Žinoma, kai kurie baidarių nuomuotojai yra paslaugūs ir jūsų daiktus nuveš į stovyklavietę, tačiau taip yra tikrai nevisuomet, tad pasiimkite tik būtiniausius daiktus. Prieš kraudamiesi juos pasirūpinkite tinkamu jų supakavimu: dėkite juos į neperšlampamus maišus. Jei pageidaujate, galite išsinuomuoti hidroizoliacinius maišus. Tačiau tinkami bus ir paprasti polietileno.

Reikalingų daiktų sąraše turėtų būti tinkama avalynė. Plaukiant baidarėmis gali tekti iš jos išlipti, tam tikrą maršruto ruožą, pavyzdžiui per vandenyje augančias žoles, akmeningas vietas pereiti, bristi upeliu. Tad, avalynė turėtų būti patogi, guminė ar neperšlapama, tvirtai besilaikanti ant kojos, venkite šlepečių, kurios dažniausiai yra pametamos.
Žygis baidarėmis

Pirštinės. Tie, kurie jomis pasirūpina, niekada nesigaili. Jos padės išvengti nuospaudų, kurios ypač greitai atsiranda pas tuos, kurie nėra pripratę prie fizinio krūvio. 

Galvos apdangalas. Jis apsaugos nuo perkaitimo, ypač plieskiant tokiai kaitriai saulei. Tiesa, kepurė ar skarelė apsaugos jūsų galvą nuo vabzdžių.

Mobilieji telefonai, planšetės. Tikriausiai esate išgirdę ne vieną istoriją apie tai, kaip plaukiantiems baidare teko atsisveikinti su savo telefonu, mat šis įkrito į vandenį. Suprantama, kad taip pramogaujant, stebint gražius gamtos vaizdus norisi įsiamžinti forografijose, tačiau vertėtų elgtis protingai: jį įdėkite į indą, kuris sandariai užsisuka. Pavyzdžiui, stiklainį. Net ir patekus vandeniui ar apsivertus baidarei jis nesušlaps.

Apsiaustai nuo lietaus. Kad netikėtai jus užklupęs lietus nesugadintų nuotaikos – pasirūpinkite neperšlampamais apsiaustais. Kai lietus liausis, jums tereikės nusivilkti ir tęsti žydį, jūsų drabužiai bus sausi ir nekels diskomforto.

Vaistinėlė. Žygio metu galite susižeisti, įsibrėžti, tad geriau ją turėkite, kad prisireikus, sužeistas vietas galėtumėte nedelsiant užklijuoti pleistru ar patepti kremu.

Priemonės nuo vabzdžių. Pasirūpinkite purškalais nuo uodų, erkių ir kitų maršalų. Taip išvengsite nemalonių įkandimų ir niežulių.
Baidarės

Apsauginis kremas. Nors tą dieną, kai leisitės į žygį, bus apniukę, vis vien įsidėkite ir kas kartą veidą bei atviras kūno vietas išsitepkite apsauginiu kremu nuo saulės. Taip išvengsite nudegimo ir vėlesnių skausmų.

Pagalvėlė. Neįpratusiems plaukti baidare nuo ilgo sėdėjimo gali paskausti nugara, tad vertėtų įsidėti pagalvėlę, kuria galėsite pasikišti po nugara ir jaustis daug patogiau.

Atsarginiai rūbai. Kaip žinome, plaukiant baidare galite sušlapti, iškristi, apsiversti, tad vertėtų įsidėti pakaitinius drabužius, kurie turėtų būti supakuoti sandariai, vandens nepraleidžiančiuose maišuose. Toks drabužių kompektas jus išgelbės nutikus nenumatytoms aplinkybėms, galiausiai, jei vykstate su nakvyne, geriau jausitės kitą dieną nevilkėdami tų pačių drabužių.