Nuo 2009 metų sausio vyras pradėjo savo odisėją siekdamas aplankyti visas 193 Jungtinių Tautų pripažintas pasaulio šalis. Jis taip pat lankėsi ir pasaulio „karštais taškais“ laikomuose Irake, Afganistane ir Šiaurės Korėjoje. Jis taip pat apsilankė ir Vatikane, Palestinoje, Taivane, Vakarų Sachara ir Kosove. Visos šios šalys nėra atstovaujamos Jungtinėse Tautose.

Tačiau remiantis Gineso rekordų knygos taisyklėmis. G. Hughesas oficialiai nesilankė Rusijoje, nes į šalį buvo atvykęs be vizos po to, kai perbrido Narvos upę iš Estijos pusės.

Pirmadienį jis vėl vyks į Rusiją, kad būtų oficialiai užfiksuotas jo buvimas šioje šalyje. Britas iš Londono 25 valandas važiuos traukiniu iki Gdansko, o iš čia autobusu važiuos į Rusiją.

Verta paminėti, kad G. Hughesas keliavo tikrai taupiai ir per pirmuosius dvejus metus išleido mažiau nei 7 tūkst. svarų bei mažiau nei 3 tūkst. svarų sterlingų paskesniais metais.

Ilgiausiai vyras keliavo iš Australijos į Nauru – mažiausią pasaulio šalį. Kelionė truko 32 dienas. O Konge vyras buvo suimtas ir kalėjime praleido šešias dienas. Į laisvę jis išėjo tik įsikišus Didžiosios Britanijos konsulatui.

Visą kelionės laiką G.Hughesas vedė internetinį dienoraštį.