Ji iš Radviliškio ir jai tik 19-ka, tačiau ji puikiai pažįsta Palangą, Šventają. Tiesa, ji daug žino ne apie vietos skulptūras ar kitas kurortų lankytinas vietas, bet apie čia pailsėti atvykstančius žmones. Jei, pasak pašnekovės, galima tą poilsiu pavadinti.

„Šventojoje žmonės atsipūtę, draugiški, mandagūs, o Palangoje, atrodo, pasiruošę tau akis išdraskyti“, – atvirai perpasauli.lt pasakojo Jurgita Tubytė.

Arbatpinigių dėžutės nereikia

Antrus metus mergina vasaras leidžia prie jūros dirbdama. 14 valandų – tiek laiko ji dirba stovėdama ir darydama tą patį: kepa blynus. Tačiau kulinariją norinčiai studijuoti pašnekovei tai patinka, nes darbas yra susijęs su maistu.

„Sunkiausia – tiek valandų išstovėti, bet bendravimas su klientais tai atperka, o ir susitaupyti dirbant tokį darbą pavyksta“, – sakė J. Tubytė.
Jurgita Tubytė

Be jokių nutylėjimų mergina pasakojo, kad uždirba minimumą: apie tris šimtus eurų ir dar prisiduria prie atlyginimo arbatpinigių. Tiesa, apsižvalgius jos darbo vietoje indo ar dėžutės, skirtos arbatpinigiams nėra.

„Man jos nereikia, paduoda taip, tiesiog į rankas”, – šypsojosi pašnekovė. Priklausomai, kokia diena, koks pirkėjų srautas – tiek susirenka ir arbatpinigių. Du ar trys eurai – tiek vidutiniškai per dieną ji jų gauna.

Nustebino močiutės elgesys

Pernai ji dirbo Palangoje, šįmet – Šventojoje. Mergina pasakojo, kad jai čia patinka labiau: poilsiautojai šiuose miestuose ypač skirtingi. Pasak pašnekovės, Palangoje žmonės atvyksta pašėlti, jaunimas daug vartoja alkoholinių gėrimų. Šventojoje – šeimos su vaikais, užsieniečiai, kurie nori ramaus poilsio.

„Palangoje žmonės kitokie, tikrai, ten ilsisi drąsūs, įžūlesni, atsimenu vieną situaciją, kada iškepiau blyną vaikui, jis susimokėjo ir po kurio laiko atėjo su savo močiute, kuri paprašė iškepti dar vieną blyną jos anūkui, tik šį kartą neapsvilusį. Nė karto nesu pardavusi prisvilusio blyno, bet ji buvo arogantiška, pikta ir reikalavo normalaus blyno, kurį, man nespėjus tinkamai paruošti, skubėjo pagriebti ir išėjo su nepilnai iškepusiu. Mane nustebino seno žmogaus nemandagumas ir dar tai matant anūkui“, – kalbėjo mergina.

Nemandagumas ir įžūlumas – tokios pirkėjų savybės labiausiai  liūdina J. Tubytę.

Tiesa, mergina prisiminė daug malonesnį faktą: dirbdama Šventojoje ji sulaukė penkių vaikinų dėmesio. Jie atbėgo prie jos darbo vietos, nei vienas iš jų nepageidavo įsigyti blyno, tik pažėrė daug komplimentų ir paklausė, ar galima pabučiuoti jos ranką.

Su specialiomis pirštinėmis dirbanti Jurgita neslėpė: toks blaivių vaikinų elgesys ją nustebino ir privertė nusišypsoti.
Jurgita Tubytė

„Šventojoje žmonės kalbina, susidraugaujame, kol kepu blyną, ne vieną jų istorija išgirstu, pavyzdžiui, ko jie atvyko, kur apsistojo, kaip ilsisi. Ypač kalbūs užsieniečiai“, – sakė mergina.

Rusų atvyksta daug mažiau

Kalbėdama apie užsienio turistus mergina pastebėjo, kad šįmet dvigubai sumažėjo rusų. Daugiausia atvyksta lenkų, vokiečių.

„Pastebiu, kad užsieniečiai, atvykę į svetimą šalį linkę susidraugauti, bendrauti, o vietiniai, lietuviai, vis tik papiekaištauti, na, žinoma, ne visi“,  – kalbėjo pardavėja.