„Labas vakaras iš valtelės“, – intensyviai pypsint laivo prietaisams su lietuviais sveikinasi keliautojas.

Vaikinas pasakoja, kad ramiai miegoti padeda ausų kištukai, bet įkyrus pypsėjimas jam tapo standartiniu nakties garsu.

„Dabar yra 22.30 val., valgysiu vakarienę – ryžių pudingą. Kraunuosi daiktus, elektroniką, rytojui – toks standartinis vakaras. Šiandien vėjuota, kartais autopilotas nenulaiko kurso, todėl pradeda pypsėti.

Už 2-3 dienelių turėčiau praplaukti Kanarų salas. Pagaliau. Užtruko. Tempas nėra toks įtemptas, nežinau, kodėl. Tikrai ne dėl technikos ar irklavimo valandų. Gal svorio centras valties, daiktai kažkaip ne taip išdėlioti, gal irklus reikia pakeisti atsarginiais, kurie didesni. Bandome išspausti greičio, ieškome sprendimo su Nielsu, kaip būtų galima greičiau irkluoti“, – pasakoja A. Valujavičius.

A. Valujavičiaus šia kelione siekia vienviete irkline valtimi perplaukti Atlanto vandenyną nuo Europos iki Šiaurės Amerikos žemyno per 110 dienų ar greičiau ir tokiu būdu paminėti 90-ąsias S. Dariaus ir S. Girėno skrydžio metines, užfiksuoti Lietuvos ir pagerinti pasaulio rekordą.

Tai įgyvendinęs, keliautojas taps pirmuoju tokį maršrutą įveikusiu lietuviu ir trečiuoju žmogumi pasaulyje.

Keliautojo plaukimą per Atlanto vandenyną realiu laiku galite stebėti ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)