„Pirmą skrydžių savaitę lėktuvuose užpildytos visos vietos, o iš viso pirmą savaitę atostogauti išvyks per 1000 mūsų poilsiautojų,“ – sakė tarptautinio kelionių organizatoriaus „Tez Tour“ atstovė Inga Aukštuolytė. – Ir nors netekome kone trečdalio vasaros sezono, kuris įprastai prasidėdavo kovo–balandžio mėnesiais, vis dėlto dabartiniai pardavimų rodikliai nuteikia optimistiškai.“

Keliautojų saugumas – aukščiausias prioritetas

Kaip rašoma pranešime žiniasklaidai, atsinaujinus dviem poilsinio turizmo kryptims, visą vasarą jomis bus skraidoma praktiškai kasdien. Poilsiautojai galės vykti į Graikijos Peloponesą, garsėjantį Europoje bene skaniausiomis braškėmis – jų sezonas jau įsibėgėjęs. Taip pat bus vykstama į daugeliui turistų Graikijos atostogų klasika tapusias salas – Kretą ir Rodą. Paplūdimio malonumais garsėjančioje Bulgarijoje skrendama į Burgaso ir Varnos oro uostus, iš kur turistai išvežiojami po geriausius ir, kas svarbu, saugiausius šalies kurortus.

Poilsiautojų saugumas – šiuo metu aukščiausias priimančiųjų turistinių šalių prioritetas bei atsakomybė. Todėl poilsiautojai apgyvendinami tik tuose viešbučiuose, kurie atitinka aukščiausius saugumo standartus bei turi šalies atsakingų institucijų išduotas veiklos licencijas.

„Maža to, kiekvienoje priimančioje šalyje turime savo biurus bei lietuviškai kalbančius gidus, į kuriuos, esant poreikiui, dėl informacijos ar pagalbos gali kreiptis kiekvienas mūsų keliautojas“, –sakė agentūros“ atstovė.

Dėl krizės kelionės dar neišbrango

„Nepaisant Koronaviruso nukąsto dalies turistinio sezono, rūpinamasi išlaikyti kelionių kainas stabilias ir nekylančias. Pavyzdžiui, kelialapiai vienam asmeniui į Bulgariją prasideda nuo 300 Eur, į Graikiją – nuo 400 Eur. Kainos patrauklios dar ir įsivertinus, jog turizmo sektoriuje liepa – apskritai brangiausias mėnuo“, – sakė pašnekovė.

Vyras deginasi

Liepos mėnesį į lėktuvus lips ne tik laimingieji, kurie buvo susiplanavę atostogas iš anksto ir karantinas jų nesugadino, bet ir tie, kurių atostogų planai buvo sujaukti ir kuriems teko keliones nukelti vėlesniam laikui.

„Visgi tikimės, jog situacija pamažu gerės ir pasaulis išmoks dorotis su Covid-19. Planuojame savo veiklą gerokai į priekį, todėl jau esame paskelbę ir 2021 metų vasaros kryptis. Iš išankstinių pardavimų matome, jog ir mūsų keliautojai nusiteikę optimistiškai“, – sakė I. Aukštuolytė.

Kryptis, dėl kurios poilsiautojai „spaudžia“ labiausiai

Nors kol kas kelionių krypčių pasiūla palyginti maža, pačių kelialapių stygiaus rinkoje kol kas nėra. Vis dėlto viena kryptis poilsiautojams iš Lietuvos rūpi ypatingai – į kelionių agentūras nuolat skambinama ir teiraujamasi Turkijos. Ne veltui poilsiautojams ji yra atostogų šalis numeris vienas. Šiai krypčiai atverti laukiama Sveikatos apsaugos ir Užsienio reikalų ministerijų sprendimų. Tikimasi, jog poilsinės kelionės į Turkiją bus atnaujintos rugpjūtį.

Rugpjūtį laukiama sugrįžtant skrydžių ir į Ispanijos kurortus, kurie bene populiariausi ne tik tarp poilsiautojų iš Lietuvos, bet ir visoje Europoje.

Rugsėjį planuojamos kelionės į piečiausiai esantį Italijos Kalabrijos regioną, kuriame ilsėtis patinka ir patiems italams, o rugsėjo–spalio mėnesiais jau bus galima atostogauti Italijos saloje Sicilijoje. Rudens pradžioje sugrįžta ir lietuvių turistų didžiausio bene susižavėjimo sulaukianti kryptis – Portugalija.

„Beje, jau kurį laiką poilsiautojai skraidinami atsinaujinusiais reguliariaisiais skrydžiais į Kiprą – šia kryptimi juntamas nemažas keliautojų susidomėjimas, mat ji – lietuvių labai pamėgta ir sąlyginai nebrangi kryptis,“ – sakė I. Aukštuolytė.

2020-ųjų naujiena – Malaga

Skrydžius į šį vieną aktyviausių Ispanijos turizmo centrų ketinama vykdyti nuo spalio. Malaga yra Pietų Ispanijos uostamiestis, vadinasi, paplūdimiai ir jachtų stiebų skimbčiojimas bus neišvengiama poilsio prie Viduržemio jūros dalis. Tikimasi, jog šis visame pasaulyje populiarus ir gerai išvystytas turistinis Ispanijos regionas bus patrauklus tarp poilsį paplūdimyje ir pažinimą suderinti norinčių keliautojų.

Jau nuo rugpjūčio Ispanijoje poilsiautojai iš Lietuvos galės ilsėtis apie Barseloną esančiuose Kosta Dorada, Kosta Brava, Kosta de Barselona ir kituose kurortuose. Kelionės į Maljorką startuoja rugsėjį, skrydžiai į Tenerifę – spalį.

„Iš palyginti vėlyvo, visgi itin aktyvaus vasaros kelionių starto matyti, jog poilsiautojai skuba atsigriebti už priverstinai namie praleistą ir dar, lyg tyčia, itin šaltą pavasarį, – sakė I. Aukštuolytė. – Niekas dabar nesiimtų prognozuoti, kaip gyvensime šaltuoju metų laiku, todėl šie keli artimiausi mėnesiai – vasara ir pietų šalyse jos malonumus prailginantis ruduo, daugeliui atrodo kaip kažkuriam laikui prasivėręs langas į atostogas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)