„Šiandien kur kas ramesnė dienelė, patys matot, ramiai teliuškuoju. Kadangi diena rami, vedinu talpas, kad kuo daugiau drėgmės iškeliautų. Taip pat, galvoju, rūbus išsiplausiu, nes visi balti, mediniai – tiek pripampę, prisigėrę druskos, kad kelnės praktiškai medinės. Su gėlu vandeniu ir šampūnu bent praskalausiu“, – apie buitį vandenyne pasakoja keliautojas ir parodo druskomis aplipusį telefono ekraną.

Jis taip pat paaiškino, kodėl nusprendė pasikeisti irklus: „Pasikeičiau irklus, dabar truputį geriau. Šitie irklai atsarginiai, bet jie yra stambesni, ilgesni ir pats „šaukštas“ yra didesnis. Vandens gėlinimo sistema veikia gerai, per maždaug 10 minučių išgėlina 5 litrus vandens. Kas antrą dieną po truputį pasigėlinu, kad sistemoje neužsiliktų bakterija“, – pasakoja lietuvis.

Jau 37 dienas plaukiantis Aurimas šiuo metu irklais mosuoja tarptautiniuose vandenyse ir juokauja, kad čia piratų valdos: „Čia tarptautiniai vandenys, jokių įstatymų – piratai, laukiniai vakarai – kaip pavadinsi, taip nepagadinsi.“

Užtikrintai į Atlanto vidurio link judantis lietuvis atrodo gerokai įdegęs, tai matyti ir vaizdo įraše:
„Truputį „padegiau“, nors saulės kremo beveik ir nenaudojau. Nežinau, kodėl pasiėmiau jo tiek daug. Aišku, dar artėja karštieji orai, nes vakare dar su striuke sėdžiu, o dieną jau pavyksta išsirengti. Tokios žinios – linkėjimai į žemyną iš Atlanto.“

Keliautojo plaukimą per Atlanto vandenyną realiu laiku galite stebėti ČIA.

Primename, jog pasitelkdamas tik savo jėgą, jis irkluoja Atlantu po 14 valandų per parą – vienas, be palydos ir pagalbos iš šono.

A. Valujavičiaus šia kelione siekia vienviete irkline valtimi perplaukti Atlanto vandenyną nuo Europos iki Šiaurės Amerikos žemyno per 110 dienų ar greičiau ir tokiu būdu paminėti 90-ąsias S. Dariaus ir S. Girėno skrydžio metines, užfiksuoti Lietuvos ir pagerinti pasaulio rekordą. Tai įgyvendinęs, keliautojas taps pirmuoju tokį maršrutą įveikusiu lietuviu ir trečiuoju žmogumi pasaulyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją