„Marokas – pasakų šalis, kuri pateikia atsakymus ne tik į kasdienius ar dar nesuformuluotus tavo klausimus. Tai šalis, kur kaip ir „1000 ir 1 nakties" pasakoje gali nutikti labai daug pasakiško. Telieka tik prisiminti stebuklingą burtažodį... Ir pasinert į šią realybę“, - taip savo parodą pristatė menininkas.

Jis prisipažino, kad iki apsilankant Maroke, ši šalis jam asocijavosi tik su mandarinais. Dabar asociacijų daugybė, todėl ir atrinkti fotografijas parodai buvo labai sunku. „Norėjau lengvo, visapusiško pristatymo, fotografijose – ir labai gražu, ir keista, ir juodai balta, ir spalvota, visko po truputį. Ši paroda – mažas langelis į Maroką,“ – pasakojo M.Abramavičius-Neboisia.

Menininkas pasakojo, kad trys savaitės – labai trumpas laiko tarpas, todėl jam teko paknopstom keliauti ir viską amžinti, tačiau dabar jis jau žino, kur reikėtų apsistoti ilgiau.

Anot menininko, fotografavimo sąlygos musulmoniškame Maroke labai geros: „Aišku, musulmonai nėra mėgėjai fotografuotis. Nėra viskas taip atvira, bet kai noriu, tai surandu būdų, sugebu“.

Nustebino fotografą keliavimo po Maroką būdas. „Nueini į autobusų stotį, o ten yra toks „Grand taksi“ – senas „Mersedesas“. Kol jis pilnas neprilipa (du keleiviai priekyje ir keturi gale), tol jis nevažiuoja“, - įspūdžiais dalinosi jis.

„Kai sugrįžau į Ispaniją, pajutau atsipalaidavimą, tarsi sugrįžęs į savo erdvę. Nors Marokas - labai saugi šalis, nėra jokios agresijos, aišku, moterims kitaip. Pavyzdžiui, nueini į kavinę, o ten sėdi 50 vyrų ir žiūri į pasaulį. Jeigu ten ateitų moteris, jai būti sunkiau, bet kai vyras atsisėda, jie absoliučiai nereaguoja,“ – pridūrė jis.

Jį taip pat sužavėjo moterų akys: „Jos labai įspūdingos – išryškėjusios. Veido nesimato, tai visą energiją sudeda į akis.“

Paroda „MAROKAS“ veiks iki 2008 m. sausio 14 d.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją