Ar savaitgalį, ar paprastą dieną nukeliavus į Londono centrą, pavyzdžiui, parduotuvių zona vadinamas Oxford ar Reagent gatves, kalėdinės nuotaikos nelabai ir pajusi.

Šventėmis kvepia nebent popieriniai bei plastikiniai maišeliai su įvairių parduotuvių logotipais kiekis – bent dalyje iš jų tikrai paslėptos dovanos artimiesiems ar draugams. Tačiau tuos maišelius besinešantys praeiviai dažnai užstoja ir originaliai, ir nelabai papuoštas vitrinas.

Todėl jei įstrigsi žmonių minioje, tik užvertęs galvą pamatysi ant pastatų iškabintas dekoracijas ar dienomis išjungtas girliandų lemputes.

Jei norisi tikros Kalėdų dvasios, tenka laukti vakaro. Tada Londonas sužiba raudonomis, geltonomis, mėlynomis, žaliomis, aukso ir sidabro spalvomis. Atgyja ir eglės, kurios dienomis atrodo ne taip jau įspūdingai. Mėlynai iš toli suspindi vienu iš Londono simbolių tapęs apžvalgos ratas „London eye“.

Kad artėja Kalėdos, neleidžia pamiršti ir gatvėse vienur kitur pasirodantys raudoni kostiumai bei didžiulės žilos barzdos. Kalėdų seneliais persirengę žmonės renka labdarą, kviečia užsukti į vieną ar kitą parduotuvę, šiaip vaikštinėja ar, susėdę ant motociklų, išsirikiuoja į didžiulę koloną ir praskrieja per miestą.

Tuo tarpu oras Didžiosios Britanijos sostinėje – visai nežiemiškas. Lietuvoje bent retkarčiais pasirodantis sniegas primena būsimas Kalėdas, tuo tarpu kai kuriose Londono vietose saulė šviečia lyg pavasarį, o žydinčios gėlės nestebina net iš šaltesnių kraštų atvykusius turistus.

Bei jei atkreiptumėte dėmesį į londoniečių aprangą, nekiltų net mintis, kad jau prieš keletą savaičių prasidėjo žiema. Trumpos rankovės, beveik vasarinės basutės, nuogos kojos ir rankos be pirštinių kai kuriems britams yra beveik tradicinė žiemiška apranga.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją