Aplinkui – beveik karo laukas. Prie įėjimo pasitinka tankas – alaus statinė, pora maskuojančiomis uniformomis apsirengusių vyrukų, viduje – į žemę įsmeigtas strypas su rodyklėmis į Saigoną, generalinį štabą, Neliūdną mišką ir vietą, kur duoda alaus.

Tarp stalų zuja padavėjai su jūreiviškais marškinėliais, tvirtos medžiagos kelnėmis ir raudonomis skaromis. Maistas patiekiamas metaliniuose induose – kaip miške ar žygyje. Šiek tiek tolėliau matyti keletas ginklų. Lankytojai kviečiami į Generalinio štabo salę, sargybos bokštą arba alaus palaukę.

Tai – ne scenos iš karo lauko restorano, Antrojo pasaulinio karo laikų valgyklos ar Holivudo juostos filmavimo aikštelės. Pakliūti į beveik tikro karo sūkurį galima pavažiavus keliolika kilometrų už Kijevo ir pasukus į miško alaus klubą „Partizanas“.

Sako, jog Rusijos estrados primadona Ala Pugačiova, apsilankiusi „Partizane“, prisipažino gyvenime jau patyrusi viską. Ir šeimininkams atsiuntė suvenyrą – partizaniškos naminukės... Beje, šią vietą yra pamėgę daugybė muzikantų ir meno žmonių, tarp kurių kažkodėl yra labai daug baltarusių.

Kaip juokauja klubo atstovai, turbūt daugelis įsivaizduoja, kad svarbiausias partizanų užsiėmimas – slėptis ir šaudyti. Tačiau tikrieji partizanai esą nieko nežudo. Jų ginklai yra gyvenimo būdas, vienovė su gamta, maudynės ežeruose, paukščių giesmės ir niekada nedingstantis optimizmas. Viso to esą galima surasti šiame tarp pušų pasislėpusiame klube.

Visą parą dirbančiame „Partizane“ galima ne tik trumpam pasijusti kovotoju, bet ir pailsėti su visa šeima, pažvejoti, praleisti naktį, išsiperti saunoje, pasiklausyti gyvos muzikos, surengti vakarėlį arba šventę vaikams.

Partizaniška virtuvė, sako, yra pati brangiausia pasaulyje – juk produktus reikia atiminėti iš priešo. Šeimininkai giriasi, kad jiems „kažkokiu stebuklingu būdu“ pavyksta išlaikyti prieinamas europietiškos ir uzbekiškos virtuvės patiekalų kainas. Lyginant su kitais Kijevo restoranais, šį klubą būtų galima priskirti prie aukštesnės klasės maitinimo įstaigų – sąskaita siekia ne mažiau kaip keliasdešimt litų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją