Šis įspūdingas kalnas stūkso vos 20 km nuo aukščiausios planetos viršūnės – Everesto (8848 m).

Tai bus pirmasis Baltijos šalių alpinistų bandymas įkopti į penktą aukščiausią pasaulio viršūnę – Makalu. Naujausiais duomenimis į viršūnę yra įkopęs tik 361 alpinistas (palyginimui – į Everestą jau yra įkopę daugiau kaip 6000 žmonių).

Kopiant nebus naudojamasi papildomu deguonimi ir aukštumų porterių paslaugomis (pirmasis Baltijos šalių alpinistų bandymas be papildomo deguonies pasiekti į tokį aukštį).

Ne mažiau kaip 4 savaites Saulius su kitais 11 patyrusių alpinistų iš viso pasaulio gyvens virš 5500 m aukščio ribos.

Lietuvis ekspedicijos metu naudos naują technologiją – „Garmin“ satelitinį GPS komunikatorių, kuriuo bus perduodamos žinutės tiesiai į Sauliaus „Facebook“ paskyrą. Kartu su tekstinėmis žinutėmis bus perduodamos ir tikslios alpinisto buvimo vietos koordinatėsiraukštis. Kopiant į viršūnę komunikatorius kas 30 minučių automatiškai perdavinės signalą (su GPS koordinatėmis) į specialią platformą (pasiekiamą irgi per „Facebook“ paskyrą), tuo suteikdamas galimybę gyvai stebėti pastangas įkopti į Makalu viršūnę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)