39 metų vyriškis prarado regėjimą būdamas dešimties metų. Paskutinis jo atsiminimas – saulėlydis, kurį jis apibūdina kaip „didelis šviesos rutulys, skęstantis tolumoje“. Dar būdamas vaikas, Tony išmoko pasaulį matyti savaip ir išsikėlė sau tikslą – savarankiškai apkeliauti visą pasaulį, kadangi, pasak vyro, tai yra pats didžiausias iššūkis aklam žmogui.

T. Giles kelionė prasidėjo 2000 metais: „Kelionė į Naująjį Orleaną man padėjo suprasti, kad galiu keliauti savarankiškai. Ten buvau vienui vienas, nežinojau nei kur eiti, nei ką daryti, todėl giliai įkvėpiau, nusiraminau ir liepiau sau eiti toliau. Naujajame Orleane praleidau 8 ar 9 dienas, kurių metu tyrinėjau aplinką, linksminausi ir man tai labai patiko“, – apie kelionės pradžią pasakoja vyras.

Nuo to laiko Tony aplankė jau 125 šalis, įskaitant visas JAV valstijas. Vyras trokšta apkeliauti visą pasaulį ir sako, kad žmonės klysta manydami jog visos šalys yra vienodos, kai jų nematai akimis. Jis pasaulį pažįsta per garsus, kuriuos girdi klausos aparatų pagalba, uoslę ir jutimą. Keliaudamas po skirtingas šalis Tony stengiasi apčiuopti kuo daugiau objektų, paliesti žemę, smėlį, vandenį ir taip pažinti skirtingas vietas.

Tony 2004 metais lankėsi ir Lietuvoje. Visą aplankytų šalių sąrašą galite rasti oficialioje T. Giles svetainėje čia.

Vyras ne tik keliauja po pasaulį, bet ir rašo apie tai knygas. Tony jau yra išleidęs 2 elektronines knygas, kuriose keliautojas dalinasi įspūdžiais ir neįkainojama patirtimi.

Šaltinis
Temos
Kvepia Kelionėm