Šių metų pabaigoje, kaip ir kasmet, populiarus apartamentų ir unikalių apgyvendinimo vietų rezervacijos portalas Airbnb, peržiūrėjo ateinančių metų užsakymus ir išrinko sparčiausiai populiarėjančias kelionių kryptis, tas kurių populiarumas, o tuo pačiu ir nakvynių užsakymai padidėjo nuo 100 iki 200+ procentų lyginant su praeitais metais. O tai daug ką pasako apie žmonių pasirinkimus.

Tarp 19 išrinktų populiarių 2019 metų šalių, miestų ir regionų yra visko: nuo salos pietiniame Kinijos krante, kurioje nėra automobilių, iki vietos, kur vyks jubiliejinis 50–tasis Vudstoko festivalis. Labiausiai pastebimas dėmesys ekoturizmui, vietovėms, kur dar nėra didelio turistų srauto, kur galima pažinti autentišką kraštą.

Tad kokios šios šalys? Dalinamės Airbnb surinktu 19-tuku ir tikimės šiame sąraše rasite savo kelionės idėją!

Kaikoura, Naujoji Zelandija

Dar visai neseniai, 2016-aisiais, Kaikoura buvo suniokota 7,8 balo žemės drebėjimo. Tačiau dabar pietinės salos pakrantės miestas ruošiasi įspūdingam sugrįžimui į „būtina aplankyti“ sąrašus. Beveik 300 % išaugę nakvynių užsakymai garantuoja tikrą ekonominį pakilimą. O turistai ir keliautojai vėl galės mėgautis garsiaisiais banginių stebėjimo turais.

Siamenas, Kinija

Romantiškas uostas apsuptas salų, vandens ir daugybės tiltų. Viena iš Xiamen salų, Kulangsu yra skirta tik pėstiesiems, čia visiškai nėra automobilių. Tai ideali vieta porelėms, mėgstančioms jaukius jūros gėrybių restoranus arba žmonėms ieškantiems įdomių patirčių.

Siamenas, Kinija

Puebla, Meksika

Tik už dviejų valandų kelio nuo Meksikos(sostinės) įsikūrusi Puebla yra puiki alternatyva norintiems trumpam pabėgti nuo sostinės triukšmo ar karštų Meksikos paplūdimių. Nepaisant 2017 metų žemės drebėjimo pėdsakų, keliautojams suteikta nuostabi galimybė pažinti architektūrą, kulinarijos paveldą ir šalies istoriją nuostabaus kraštovaizdžio mieste ir jo apylinkėse.

Puebla, Meksika

Normandija, Prancūzija

2019-aisias Normandija švenčia 75-ąsias sąjungininkų išsilaipinimo metines, kas šiame krašte yra didelė šventė. Istorijos mylėtojams tai įdomus įvykis bei, žinoma, šventė vilioja atvykti ir susipažinti su Normadija iš arčiau. Tik dvi valandos kelio traukiniu iš Paryžiaus ir prieš jus atsiveria nuostabus kraštovaizdis, architektūros perliukai ir, žinoma, čia laukia kulinariniai atradimai su tradiciniu camembert sūriu priešaky.

Normandija, Prancūzija

Didieji rūko kalnai, JAV

Kalnai nuolat paskendę rūke – taip galima trumpai apibūdinti Great Smoky Mountains esančius JAV pietryčiuose. Itin didelis nacionalinis parkas yra vienas mėgstamiausių Amerikoje, čia įvairiais pažintiniais takais su malonumu žygiuoja turistai iš viso pasaulio. Puikus kraštovaizdis ir mįslingi kalnai gera vieta praktikuotis fotografuoti, nacionalinio parko takai gera vieta pamiklinti kojas, o mintis, jog parke yra didžiausia juodųjų lokių populiacija tikrai nuteikia kaip minimum ekstremaliai.

Didieji rūko kalnai, JAV

Buenos airių provincija, Argentina

Nemaišykite Buenos Airių provincija su pačia Argentinos sostine. Provincija apima Atlanto vandenyno pakrantę su visa virtine nuostabių pajūrio miestelių, paplūdimių ir miškų. Tokie charakteringi miesteliai kaip Tigre, Puerto de Frutos uostas ir vietiniai rankdarbių turgeliai yra tikra maloni egzotika turisto širdžiai. Norintiems ramybės verta pabėgti į kalnus mieste Tandil. Beje, čia svetingiausias miestas šalyje, remiantis geriausiais Airbnb svečių įvertinimais.

Buenos airių provincija, Argentina

Akra, Gana

Gana yra sparčiai populiarėjanti turizmo kryptis, kurią renkasi ieškantys dvasinio tobulėjimo ir savęs pažinimo. Šiandien čia jaučiamas itin padidėjęs tarptautinių turistų srautas. Makola turgus, Labadi ir Kokrobite paplūdimiai Gvinėjos įlankoje bei šurmulingas naktinis gyvenimas neleis atvykusiems nusivilti savo pasirinkimu.

Akra, Gana

Mozambikas

Pabėkime į pietų Afrikos paplūdimius, kur mūsų laukia gamtos didybė: koralų savo, mangrove padengta Iso sala, jūrų bei nacionaliniai parkai. Aplink salas ošiantis Indijos vandenynas yra namai daugiau nei 2000 rūšių spalvingų žuvų, kuriomis galima grožėtis nardant. O gyvūnų mylėtojai čia turi galimybę iš arti susipažinti su rausvaisiais flamingais, Nilo krokodilais bei delfinais. Skamba kaip visai geros atostogos!

Mozambikas

Išoriniai Hebridai, Škotija

Natūrali, gal kiek atšiauri ir laukinė vakarų pakrantės gamta yra ne trūkumas, o tikras privalumas norintiems pailsėti nuo triukšmingų didmiesčių. Ir sakydami laukinė gamta nė kiek neperdedame, nes vien ko vertas faktas, jog čia raudonųjų elnių populiacija palyginti su žmonių yra 30:1. O kur dar auksiniai ereliai, aplinkiniuose vandenyse gyvenantys banginiai bei delfinai. Netgi vietinis Barra oro uostas yra tikra atrakcija, nes yra vienintelis komercinis oro uostas pasaulyje, kur lėktuvai leidžiasi tiesiog į paplūdimį.

Išoriniai Hebridai, Škotija

Vakajamos prefektūra, Japonija

Kuklus regionas visai šalia Osakos yra vadinamas Japonijos dvasine širdimi. Vis daugiau vietinių ir keliautojų iš viso pasaulio laikinai apsistoja 52 šventyklose šventose Koyasan žemėse. Tai gyvenimo patirtis įskaitant meditaciją, šventyklų apeigas, lankymąsi budistų soduose bei išbandant vegetarišką virtuvę. Tačiau šiame regione ne vien meditacija yra kelionės tikslas. Gausūs šviežios žuvies turgai ir galimybė pamatyti didžiuosius tunus vilioja žuvies mėgėjus, tuo tarpu vykstantys liepos mėnesį tiesiog privalo sudalyvauti Nachi ugnies festivalyje – daugiau nei 1700 metų vykstantis renginys yra laikomas švenčiausiu Japonijoje.

Vakajamos prefektūra, Japonija

Hudsono upės slėnis, JAV

50-tasis, jubiliejinis Vudstoko festivalis vyks kaip tik 2019-aisiais. Jau dabar sklando gandai, kad tai bus kažkas nepaprasto, o atlikėjų ir grupių sąrašas tiesiog begalinis. Žvaigždės žibės ne tik danguje, bet jų bus pilna Vudstoko scena. Tačiau į šį JAV regioną verta vykti ne tik dėl festivalio. Laukinė ir natūrali gamta, kalnų žygiai, slidinėjimas kalnuose bei galimybė apsilankyti vyndarystės ūkiuose palei Hudsono upę yra ne ką mažiau įtraukianti pramoga.

Hudsono upės slėnis, JAV

Santa Katarina regionas, Brazilija

Regiono sostinė Florianopolis yra gerai žinomas dėl savo įspūdingų paplūdimių ir kalnų. O daugėjant užsakomų nakvynių skaičiui tokiuose regiono miestuose kaip Joinville, Itajai, Blumenau, galima daryti išvadą, jog keliautojai nori ne tik gražios panoramos, tačiau geriau pažinti kraštą, kurio formavimuisi didelę įtaką darė vokiečių kultūra.

Santa Katarina regionas, Brazilija

Batumis, Gruzija

Nuostabus pajūris ir ištisus metus geras klimatas – tiek užtenka, kad turistai plaukte plauktų į antrą pagal didį Gruzijos miestą. Juodosios jūros kurortas visus vilioja promenada vakariniams pasivaikščiojimams, išvystyta infrastruktūra bei naktiniu gyvenimu. Tuo tarpu senamiestis nukelia į praeitį ir žavi įspūdinga senovine architektūra. O taip pat negalima pamiršti ir kalnų bei slidinėjimo pramogų. Viskas šalia!

Batumis, Gruzija

Vinipegas, Kanada

Vienas didžiausių Kanados miestų nestokoja pasiūlymų norintiems pažinti regiono kultūrą, apsipirkti ar praleisti laiką gamtoje. Čia taip pat įsteigtas garsus ir vertas aplankyti ultra modernus Žmogaus teisių muziejus. Tai pirmasis muziejus išskirtinai dedikuotas žmogaus teisių evoliucijai ir ateičiai.

Vinipegas, Kanada

Pudučeris, Indija

Žinoma kaip prancūziškoji Indijos sostinė, Pondicherry išsiskiria spalvingomis vilomis ir jaukiomis parduotuvėlėmis. Rekomenduojama vykti lapkričio – vasario mėnesiais, tuomet šilčiausias ir maloniausias klimatas ir galima mėgautis nardymu, pamatyti savo akimis rajas, ryklius, koralus ir pan. Tikras rojus!

Pudučeris, Indija

Uzbekistanas

Uzbekistanas yra turtingas savo istorija ir kultūra. Sparčiai diegiamos technologijos, oro transporto koridorių kūrimas ir didelės investicijos siekiant sukurti kuo geresnę transporto infrastruktūrą, supaprastintas vizų režimas, leidžia kasmet pritraukti kuo daugiau turistų. Tuo labiau, jog Uzbekistanas siūlo net 300 saulėtų dienų per metus. Kas gali atsispirti tokiam pasiūlymui?

Uzbekistanas

Kalabrija, Italija

Taip vadinamo „Italijos bato“ pirštų galiukuose įsikūrusi Calabria yra mažiausiai turistų išvaikščiotas regionas, tačiau turi viską, ko siekia keliautojai – kalnai, nacionaliniai parkai, senoviniai kaimeliai, platūs paplūdimiai ir tiesiog jausmas, jog čia sustoja laikas ir galima tiesiog atsipūsti.

Kalabrija, Italija

Andalūzija, Ispanija

Andalūzijos regiono miestai Granada, Cordoba, Sevilija yra žinomi kiekvienam keliautojui. Net ir nesidomintys architektūra negali atitraukti akių nuo įspūdingų pastatų, tokių kaip Alcazar pilis Sevilijoje ar Alhambra rūmai Granadoje. Rekomenduojama užsukti į Baltos kalvos miestus, juostą miestelių, kurie turi kažką tokio, kas priverčia tikėti stebuklais šioje žemėje.

Andalūzija, Ispanija

Taivanas

Nors Taipėjus vis dar yra mėgstamiausias miestas Taivane, ir ne vien dėl savo įspūdingo naktinio turgaus, tačiau kiti regionai vis labiau traukia keliautojų srautus. Daxi ir Yujing regionai jau laukia svečių antplūdžio 2019-aisiais. Daxi mažas miestelis turtingas savo istorija ir siūlantis kulinarinius atradimus. Yujing garsus savo mangų plantacijomis ir karštomis versmėmis. Šalimais esantis Taitung traukia senoviniais reliktais iš Neolito amžiaus. Taigi, yra ką pamatyti ir patirti!

Taivanas

Ką manote? Panašu, jog 2019-ieji bus išties įdomūs kelionių metai!

Daugiau skaitykite Ieskaukeliones.lt arba Facebook puslapyje

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)