1. Tai vienas gražiausių Skandinavijos miestų. Pasak keliautojų, tai yra gražiausias miestas visoje Skandinavijoje, kurį sudaro daugybė tiltais sujungtų salų, tarp kurių kursuoja keltai ir valtys. Išskirtinio žavesio jam suteikia ir grakštūs Stokholmo rūmai. Miesto kanalai ir salos turi savito Venecijos žavesio. Tikrai verta sėsti į keltą ir praplaukti palei Stokholmo archipelagą, fiordus ir Švedijos sostinės turtingųjų namus.

2. Prašmatnūs parkai. Djurgården sala yra vienas iš daugelio žalių Stokholmo plotų, kuriame gausu pėstiesiems ir dviratininkams skirtų takų, sodų, pavyzdžiui, Rosentalio sodas ir jo jaukioji kavinė. Čia turėsite galimybę ramiai patyrinėti Švedijos sostinę.

Šioje saloje lankytojų laukia keletas muziejų. Vienas jų – „Skansen Museum“, pirmasis pasaulyje muziejus po atviru dangumi, kuriame galima rasti didžiausią pasaulyje įvairių Skandinavijos laikotarpių namų lauko parodą. Kitas variantas – atrakcionų parkas „Grona Lund“.

3. Stilingasis žavesys. Švedijos sostinėje galima apžiūrėti vieną stilingiausių rajonų – Södermalm salą. Pasivaikščiokite pusės kilometro ilgio taku Monteliusvägen. Pasigrožėkite mirgančiomis lemputėmis viduramžius menančiame senamiestyje Gamla Stan. Södermalm apsilankyti verta dėl puikių pietų restorane „Pelikan“. Medienos plokštėmis dekoruotoje buvusioje aludėje freskomis puoštomis lubomis jums bus pasiūlyta retro stiliaus švediško maisto: mėsos kukulių su bruknėmis ir krevečių salotų.

4. Viskas „ABBA“ tema. Djurgården saloje veikia vienintelis pasaulyje grupei „ABBA“ skirtas muziejus. Jame tarp eksponatų galima išvysti Viggso saloje stovinčio namelio, kuriame legendinė grupė parašė daugumą savo dainų, kopiją, ar „Edmonton Ice Hockey Arena“, kurioje grupė pasirodė savo paskutiniame pasauliniame ture, persirengimo kambarius. Čia grupės gerbėjai taip pat gali pasimatuoti garsiuosius „ABBA“ kostiumus, o svajojantys pasirodyti kartu su grupe, gali tai padaryti (virtuliai) ant scenos.

5. Pepė Ilgakojinė. Ir maži, ir dideli, nepraleidžia galimybės apsilankyti vaikų literatūrai skirtame muziejuje „Junibacken“, kur itin daug dėmesio skirta Pepei Ilgakojinei. Šio muziejaus lankytojai gali pasigrožėti knygos apie Pepę Ilgakojinę autorės Astrid Lindgren personažais ir jų gyvenimo scenomis.

6. Vikingų istorija. Djurgården saloje esantis nuostabus „Vasa Museum“ pristato miesto vikingų istoriją ir garsųjį „Vasa“ laivą. Tai buvo Švedijos karinio jūrų laivyno pasididžiavimas, kuris nuskendo per savo pirmąją kelionę kartu su didžiąja dalimi įgulos. Sakoma, kad tai vienintelis pasaulyje išsaugotas XVII amžiaus laivas, kuris po rekonstrukcijos 95 procentais atitinka savo originalą.

7. Nuostabios dienos kelionės. Vos už valandos kelio lėktuvu nuo Stokholmo yra Umeo. Tai gimtasis Stiego Larssono miestas, kuriame jis parašė kelias savo pirmąsias kriminalines istorijas. Kalbama, kad savo nedideliame nuomojamame kambaryje jis liguistai rašė iki pat vėlumos.
Šis kuklus miestas šiaurinėje Švedijos dalyje su savo ramiu paupio kraštovaizdžiu ir meno, muzikos bei kultūros lobynais garantuos greitą ir ramų pabėgimą iš didmiesčio. 400 kilometrų žemiau poliarinio rato esantis Umeo sulaukia ir Šiaurės pašvaistės gerbėjų.

8. Norintiems mažiau patogumų. Apie pusantros valandos kelio traukiniu nuo Stokholmo yra Okelbu. Šioje vietovėje XVII amžiuje įsikūrė suomiai, kai Švedijos sienos plėtėsi. Ji garsėja dar ir tuo, kad čia stovi kuklūs Švedijos kronprincesės Victorios sutuoktinio Danielio Wetlingo namai.
Okelbu idealiai tinka Stokholmo gyventojams ir turistams, kurie trokšta kaimiškų apylinkių maudynėms ežere, slidinėjimui, žygiams ir medžioklei, apsieinant be visą dieną trunkančios kelionės Šiaurės link.

9. Švediško stiliaus karališkieji rūmai. Graži istorinė „normalius žmones labiausiai primenančios karališkosios šeimos pasaulyje“ rezidencija tikrai verta jūsų vizito – joje įsikūrę trys muziejai ir prabangūs Karališkieji apartamentai, kuriuose be kita ko galėsite pamatyti Gustavo III valstybinį miegamąjį, Oskaro II raštinę ir karaliaus Karlo Gustavo Jubiliejinį kambarį.