Septynios priežastys, kodėl verta aplankyti San Mariną:

1. Dėl geografinio išskirtinumo. Tai viena mažiausių Pasaulio šalių, o Europoje mažesnės tik Monakas ir Vatikanas, pagal gyventojų skaičių mažiau tik Vatikane. Jeigu būdami Italijos Emilia-Romagna regione ir neplanavote apsilankyti San Marine, tą galite padaryti spontaniškai, išsukimas iš kelio ir apsilankymas naujoje šalyje truks tik porą valandų.

2. Dėl ramybės. Nors San Marine kasmet apsilanko apie tris milijonus turistų, dažniausiai čia – ramu ir palaiminga. Vietinių gyventojų – tik 33 tūkst. ir dauguma jų gyvena Titano kalno papėdėje. Aukštai, prie Titano kalno viršūnės, kur yra sostinė San Marinas, gyvena tik 4 tūkst. žmonių. Jauku, ramu, ir aplinka alsuojanti senove.

3. Dėl duty-free. Taip, San Marinas neapmokestina daugybės prekių, todėl čia galima sustoti ir praleisti laiką parduotuvėse, prekybos centruose ir butik stiliaus krautuvėlėse.

4. Dėl San Marino virtuvės. Daug itališkų patiekalų, bet san mariniečiai didžiuojasi ir savo ypatingais kulinariniais šedevrais. Būtinai kelionės San Marine metu užsisakykite triušienos troškinio, sakoma, kad geriau nei San Marine nebus. Taip pat rekomenduotina pabandyti „piadinos“ - suktinuko su sūriu, džiovinta mėsa ir daržovėmis.

5. Dėl muziejų. Mažoje šalyje yra daug muziejų. Unikalios meno galerijos su geriausiais italų ir san mariniečių paveikslais, iki nacionalinio San Marino muziejaus, nuo Ferrari ir transporto muziejaus iki „keistų objektų“ muziejaus, San Marine tikrai ras ką veikti meno mylėtojai.

6. Dėl filatelijos. San Marinas traukia viso pasaulio pašto ženklų kolekcionierius, kadangi šalis leidžia savo unikalius ir mažai kur gaunamus pašto ženklus. Kiekvienas filatelistas čia papildys savo unikalias kolekcijas autentiškais san marinietiškais pašto ženklais. Beje, nors San Marinas nepriklauso Europos Sąjungai, čia naudojamas euras. Euro monetos kaldinamos ir San Marine bei žymimos vietine heraldika.

7. Dėl futbolo! San Marine yra tik trys ofiacialios sporto federacijos – futbolo, krepšinio ir beisbolo. Didžiausias šalies stadionas - „Stade Olimpico“ talpina apie 7 tūkst. žiūrovų. Šiame stadione rungtynes žaidžia San Marino futbolo komanda, kuri, jas, dažniausiai pralaimi. Didžiausias pralaimėjimas istorijoje patirties prieš Pasaulio čmepionus vokiečius 2006 metais, net 0-13.

Rugsėjo 8 dieną šiame stadione susikaus San Marino ir Lietuvos futbolo rinktinės. Tai puikus šansas ne tik sirgti už savo rinktinę Titano kalno papėdėje seniausioje respublikoje Pasaulyje, bet ir apsilankyti San Marino senojoje įspūdingoje dalyje bei priderinti šį vizitą prie kelionės po Italiją.