16
Kitas

5. Beprotnamis maro saloje

6. Ilha de Queimada Grande, arba Gyvačių sala
Tinklapyje Forests.org straipsnis apie šią salą pradedamas štai taip: „Apleista sala, kurios miškuose knibždėte knibžda nuodingiausių pasaulio gyvačių. Žvejys rastas negvyas valtyje, sklidinoje savo paties kraujo”.
Gyvačių sala

Ne, Forests.org tinklapis nėra skirtas gąsdinti žmones „Indianos Džounso” ar „Anakondos” tipo istorijomis. Iš tiesų Ilha de Queimada Grande yra egzotiško pavadinimo sala netoli Brazilijos krantų, kurioje veisiasi taip pat egzotišką vardą turinti gyvačių rūšis – auksinė kaisaka.

Ši gyvatė pasižymi tokiais stipriais nuodais, dėl kurių žmogaus kūnas tiesiogine to žodžio prasme „nupūva” nuo kaulų.
Gali kilti klausimas, kuo gi ši sala tokia ypatinga, jei daugelyje šalių apstu nuodingų gyvačių. Atsakymas turbūt slypi jų populiacijoje – Brazilijos karinis jūrų laivynas net uždraudė žmonėms lankytis saloje, kadangi 1 m2 plotui tenka nuo 1 iki 5 nuodingųjų gyvių.
Kad būtų lengviau suvokti pavojaus mastą, pabandykite įsivaizduoti penkias gyvates mažesniame plote nei jūsų lova. Ir dar turėkite omenyje, kad kiekvienas šios Dievo apleistos žemės centimetras išraizgytas gyvačių lizdais.

Ir dar šiek tiek apie minėtąjį žveją: Sakoma, kad jis išlipo į krantą rinkti bananų. Kai vyrui įgėlė gyvatė, šis kažkaip sugebėjo grįžti atgal į valtį ir ten mirtinai nukraujavo. Vyras buvo rastas tysantis savo krauju permirkusioje valtyje. Taigi panašu, jog geriau nekelti kojos į salą, kurios valdovai – ne žmonės, o pavojingiausios pasaulyje gyvatės...

16
Kitas

5. Beprotnamis maro saloje

Dalintis
Nuomonės