Šį rudenį lietuvių turistų laukia aksominio sezono pabaiga Turkijoje, populiariausia žiemos kryptis Egiptas, švelnaus oro Kanarų salos, egzotiškosios kryptys kaip Dominikos Respublika, Madeira ir nuo lapkričio pirmosios tarptautiniams turistams atsiveriantis Tailandas, rašoma pranešime žiniasklaidai. Nėra lengva išsirinkti tobulų atostogų kryptį, ypač padarius keliavimo pertrauką dėl pandemijos. Kelionių organizatoriaus „Baltic Tours“ kelionių ekspertė Rasa Levickaitė dalijasi įžvalgomis apie kiekvieną šalį ir tikisi, kad patarimai palengvins renkantis atostogas vėsiuoju metų laiku.

Turkija – pasaulio turizmo lobynas

Turkija yra viena iš populiariausiu pasaulio kelionių krypčių. Pandeminiais metais Turkija pateko į šeštąją vietą labiausiai lankomų šalių sąraše. Kelionės į Turkiją tikrai nenuvils ir sužavės savo draugiškomis kainomis ir puikia aptarnavimo kokybe. Žinoma, puikios oro sąlygos nuo ankstyvo balandžio iki lapkričio mėnesio yra viena iš šios šalies populiarumo priežasčių. Nepamirštant unikalaus tradicinio maisto, krištolo skaidrumo vandens telkinių, kalnuoto reljefo, sveikatingumo kompleksų, senovinės architektūros palikimo, modernių miestų ir idiliškų miestelių, Turkijoje tikrai kiekvienas ras savo rojaus kampelį, ši šalis tinka tiek ekstremalių pojūčių gerbėjams, tiek poilsio ištroškusiems keliautojams.

Turkijoje savaitės poilsis įskaitant skrydį ir viešbutį galima išsirinkti nuo 235 Eur, išskirtinesnis poilsis su maitinimu – nuo 450 Eur, puikus viešbutis su viskas įskaičiuota programa – nuo 550 Eur. Jau vykdomi išankstiniai 2022 metų šiltojo sezono pardavimai.

Spalvingasis Egiptas

Egiptas yra amžinos vasaros šalis, kuri daugeliui yra žinoma dėl senovės lobių ir turtingos kultūros, egzistuojančios tūkstančius metų, nepavaldžios laikui, visados traukianti keliautojus iš viso pasaulio. Tačiau ši šalis turi pasiūlyti ne tik istorijos paveldą, bet ir nuostabius poilsio kurortus. Egipte poilsiautojai gėrisi Raudonosios jūros magiškais koralų rifais, smėlio paplūdimiais, aktyvaus sporto pramogomis, kvapų, skonių ir spalvų simfonija vietinėje virtuvėje.

Jeigu esate jaunas ir veržlus keliautojas, galbūt planuojate atostogas praleisti aktyviai pažindinantis su šalies kultūra ir esate ištroškę vakarėlių šurmulio – jums tiks nemiegantis Hurgados kurortas. Tačiau jeigu keliaujate su vaikais ar ieškote ramybės – patariama rinktis Šarm El Šeicho kurortą. Taip pat šis miestas yra puiki vieta vandens sporto ir pramogų mėgėjams, meno ir architektūros gerbėjams.

Ilgasis savaitgalis su keturių nakvynių poilsiu įskaitant skrydį kainuoja nuo 300 Eur, savaitė puikiame viešbutyje su viskas įskaičiuota programa nuo 550 Eur. Atostogos Egipte itin populiarios žiemos šventiniu laikotarpiu, tačiau kainos, įskaitant ir Naujametinę vakarienę su programa, dėl didelio viešbučių užimtumo stipriai šokteli.

Egiptas

Amžinai žaliuojančios Kanarų salos

Kanarų salų magiškas kampelis žemėje ištisus metus dovanoja puiku orą ir saulėtas akimirkas lapuočių medžių apsuptyje. Tai yra puikus pasirinkimas, tiems kurie mėgsta derinti poilsį su kultūros ir gamtos pažinimu. Pats regionas garsėja išskirtiniu maistu, natūraliais baseinais, laukine augmenija ir originaliais sūrio receptais, kurie pradžiugins net didžiuosius maisto gurmanus.

Kelionės į Kanarų salas paliks daugybę įspūdžių kiekvienam keliautojui. Svarbiausia pasirinkti tai, kas atitinka keliautojo lūkesčius. Ar tai būtų žygiai po vulkaninės kalnus, važinėjimas kalnų dviračiais, banglenčių sportas, nardymas, vakarėliai ištisomis naktimis ar poilsio oazė prie skaidraus paplūdimio vandens. Kanarai visa tai siūlo savo pagrindinėse salose: Gran Kanarijoje, Tenerifėje ir Fuerteventūroje.

Ilgąjį savaitgalį Tenerifėje įskaitant 4 nakvynes, skrydį ir pervežimą galima įsigyti nuo 445 Eur, 7 nakvynių kelionė asmeniui gali siekti nuo 800 Eur. Viskas įskaičiuota programa nėra labai populiari, dažniausiai keliautojai renkasi pusryčių ir vakarienės maitinimo tipą, o lengvus pietus išsirenka vietos restoranėliuose.

Egzotiškoji Dominikos Respublika

Dominikos Respublika yra egzotikos rojus žemėje. Karibų jūros esančioje saloje įsikūrusi valstybė garsėja žmonių svetingumu, nuostabia gamta, intriguojančia istorija ir turtinga kultūra, kuri labiausiai pasireiškia šalies virtuvėje ir muzikoje. Kelionės į Dominikos Respubliką yra puikus pasirinkimas tiems, kuriuos domina poilsio atostogos palmių ir kokosų šešėlyje baltuose koralinės kilmės smėliu padengtų paplūdimiuose su puikiu aptarnavimu.

Dominikos Respublika yra puiki vieta nuotykių ieškotojams. Vešlūs tropiniai miškai, ryškiai mėlyno vandens paplūdimiai, įspūdingo grožio kriokliai yra lengvai pasiekiami vos per kelias valandas važiuojant automobiliu nuo šalies sostinės Santo Domingo ir kitų spalvingų miestų. Taip pat galima pasimėgauti tokiomis vandens pramogomis kaip giluminis ir paviršutinis nardymas, laipiojimas kriokliais, banginių safari, alpinizmas ir buriavimas.

Šį sezoną į Dominikos Respubliką skraidina tiesioginiai reisai iš Vilniaus. Savaitės kelionės kaina asmeniui – nuo 1100 Eur.

Aktyvioji Madeira

Madeira – gaivališkai žalia vulkaninės kilmės sala, priklausanti Portugalijai. Ji tobulai tinka gamtos ir aktyvaus poilsio gerbėjams. Ši sala jau daugiau nei šimtą metų žavi turistus savo nuostabiu kraštovaizdžiu, istorija, šiltais orais, nuolat žaliuojančia augmenija ir vietiniais vynais.

Madeiros salą patogu tyrinėti tiek automobiliu, tiek dviračiu, tiek pėsčiomis – kalnuoti keliai atveria vaizdus į įspūdingo grožio gamtos peizažus, istorinius tunelius ir Portugališka kultūra dvelkiančius miestus. Reikėtų atsiminti, kad saloje yra keli neapsakomo grožio paplūdimiai, tačiau jie nėra skirti poilsiui. O vulkaninės kilmės reljefas skirtas žygiams su kuprine. Verta žinoti, kad kelionės į Madeira suteikia galimybę užkietėjusiems sporto gerbėjams aplankyti futbolo legendos Cristiano Ronaldo gimtinę ir sužinoti apie jį vietinių gyventojų akimis. Būtinai įsigykite patvarią ir patogią avalynę ilgiems pasivaikščiojimams ir nuotykiams.

Kelionės kaina į Madeirą tiesioginiu skrydžiu iš Vilniaus su savaitės nakvyne sostinėje Funšalyje – nuo 600 Eur.

Kontrastingasis Tailandas

Tailandas neabejotinai yra kontrastų ir ypatingos egzotikos šalis, kur net įnoringiausias keliautojas atras savo mylimą veiklą, maistą ar paplūdimį. Tai yra puiki vieta pasimėgauti šiltais orais ir paslaugių tajų apsuptimi, susipažinti su šalies unikalia kultūra, architektūra ir religija, gastronomija.

Kelionės į Tailandą yra tobulas pasirinkimas tiems, kurie yra pasiruošę pasinerti į kulinarinę gatvių maisto kelionę Bankoke, kur prieskonių ir skonių gausa maloniai nustebins net visko ragavusius maisto ekspertus. Taip pat tiems, kurie yra pasirengę ieškoti ekstravagancijos, nuotykių, žavėtis gatvės gyvenimu, maudytis po kvapą gniaužiančiais kriokliais, susipažinti su džiunglėmis ir jose gyvenančiais gyvūnais ar tiesiog ilsėtis kopose prie žydros jūros Tailando salose.

Nuo lapkričio 1 d. Tailandas atsiveria užsienio turistams, taikydamas išskirtinius pandeminio saugumo reikalavimus, jie yra nuolat atnaujinami oficialiame Tailando turizmo tarnybos puslapyje.

Tailande labiausiai rekomenduojamos kryptis šiam sezonui yra: Puketas (taikomas pandeminis smėlio dėžės reikalavimas), Krabi (Phi Phi sala, Railey paplūdimiai ir Koh Ngai), Khao Lak, Samui, Koh Phang Ngan ir Koh Tao.

Kaip teigia kelionių ekspertė Rasa Levickaitė, kelionės yra ne tik būdas pamatyti ir pažinti pasaulį, atostogos yra būtina metų režimo dalis rūpinantis savo fizine ir psichine sveikata. Skiepijantis didesnei daliai visuomenės, vis daugiau pasaulio šalių atveria galimybes keliauti ir laukia lietuvių turistų jau dabar.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)