Štai keli nepelnytai primiršti Europos miestai, kuriuos privalote įtraukti į asmeninį lankytinų vietų sąrašą.

Nuvykę į Amsterdamą nepamirškite Mastrichto

Pietiniame Nyderlandų pakraštyje, visai netoli nuo šios šalies sienų su Vokietija ir Belgija įsikūręs žavingas akmenimis grįstų gatvelių miestas – Mastrichtas. Čia lankydamiesi turėsite nepakartojamą galimybę susipažinti su ilga ir turtinga šio mažo olandų miestelio istorija.

Kasmet čia rengiama Europos vaizduojamojo meno mugė suburia daugybę šių laikų kolekcininkų, rašo purewow.com. Nepraleiskite progos pasimėgauti tobula dešimties patiekalų degustacine vakariene „Michelin“ žvaigždžių pelniusiame restorane „Beluga“.
Mastrichtas

Vykite į Lisaboną, tačiau nepamirškite užsukti į Portą

Šiaurinėje Portugalijos dalyje esantis Porto miestas atrodo lyg pasakų knygos iliustracija. Čia lankydamiesi pamatysite spalvotas uolas ir kalvotas gatveles, tramvajus, galėsite apsilankyti jaukiuose restoranėliuose, jaunimo pamėgtuose baruose ir barokinėse bažnyčiose. Be to, galėsite šiame mieste mėgautis prabanga, kuri jums nekainuos daug.
Portas, Portugalija

Nuvykę į Kopenhagą nepamirškite apie Orhusą

Tai antras pagal dydį Danijos miestas, dažnai liekantis didesnės Kopenhagos šešėlyje. Vis dėlto šiame kanalų išvagotame mieste tikrai rasite nemažai įdomybių, kurias verta apžiūrėti. Šis miestas iš tiesų jaukus, žavintis čia gyvenančių jaunų žmonių energija ir bohemiška dvasia.

Būtent Orhuse įsikūręs vienas didžiausių Europos muziejų „ARoS“, todėl jau daug metų šis miestas traukia meno gerbėjus ir žinovus. Tiesa, pastaruoju metu šis Danijos miestas vis dažniau patraukia ir gero maisto mėgėjų dėmesį, nes vis daugiau virtuvės šefų išvyksta iš Kopenhagos ir steigia aukštos klasės restoranus Orhuse.

Aplankę Seviliją nepamirškite Kadiso (Cadiz)

Nuo Sevilijos iki Granados besidriekiančiai Andalūzijai tikrai netrūksta dėmesio traukos centrų. Be jokios abejonės, vienas iš jų – Kadisas. Arabų kultūros įkvėptas miestas įsikūręs pusiasalyje, į Šiaurę nuo Gibraltaro, taigi beveik visas jis yra apsuptas vandens.

Balti namai, akmenimis grįstos gatvės, plačios ir atviros aikštės – štai taip atrodo tikras Andalūzijos perlas. Čia atsidūrus atrodo, kad gyvenimas juda lėtai, o žmonės lieka ištikimi tradicijoms.
Kadisas (Cadiz)

Nuvykę į Florenciją nepamirškite Perudžos

Perudža – Umbrijos sostinė, kurią dažnai nustelbia geriau žinomi Toskanos miestai – Florencija ir Siena. Kur kas mažiau triukšminga nei kaimynės Perudža alsuoja viduramžių dvasia, o ant kalvos įsikūręs miestas išdidžiai stūkso virš vešlių kalvų ir vynuogynų.

Gatvių serpentinai nusėti mažų restoranėlių, kuriuose galėsite paragauti vietinio Umbrijos vyno, sūrių ir dešrų, mėgautis kur kas mažiau turistų šurmulio paliesta šio miesto atmosfera.
Perudža (Perugia)

Apsilankę Berlyne nepamirškite užsukti į Hamburgą

Be jokios abejonės, Berlynas – kultūrinis Vokietijos centras, tačiau Hamburgas būtinai jus sužavės savo kosmopolitiškumu ir ramybe. Galėsite šokti klubuose iki paryčių, mėgautis elektronine muzika, o tada pagirias malšinsite Hamburgo žuvų turguje, duris ankstyviausiems lankytojams atveriančiame 5 val. ryto.
Hamburgas, Vokietija
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)