Dublinas, Airija. Visų Šventųjų išvakarės yra laikas, kai neramios sielos gali keliauti iš mirusiųjų pasaulio į mūsų – gyvųjų pasaulį, siekdamos keršto dėl žemiškų skriaudų. Geresnės vietos švęsti šiurpiausiai metų šventei nei Dublinas, turbūt nerasite.

Šv. Michano bažnyčia tikrai pašiauš odos plaukelius: jau daugelį metų žmonės sako, kad šioje bažnyčioje vaidenasi. Apsilankiusieji čia sako jaučiantys, kad juos kažkas stebi, girdintys neaiškius šnabždesius, riksmus ir net gi ledinių pirštų prisilietimus.
Šv. Michano bažnyčia

Visame mieste vyksta Helovinui skirtos šventės, kuriomis pasidžiaugs tiek vaikai, tiek suaugę. Vakarėliai tęsiasi iki paryčių, nes tikima, kad tik tada išsisklaido vaiduokliai ir kitos būtybės. Tad, jei norite, kad Dubline jūsų neužkluptų antgamtiški reiškiniai, turite švęsti iki ryto.

Paryžius, Prancūzija. Jeigu ieškote šiurpių vietų, kurias galėtumėte aplankyti per Helouviną, Paryžius turi jums ką pasiūlyti. Nors tokių švenčių kaip Dubline čia nėra, tačiau norintiems paslaptingų ir išgąstį keliančių vaizdinių čia yra ką aplankyti.

Paryžiaus katakombos dažnai vadinamos Mirusiųjų Imperija. Ši vieta tikrai nėra skirta silpnų nervų žmonėms. Apsilankiusieji katakombose sako, kad nusileidus į požemius, kur ilsisi tūkstančiai ar net daugiau žmonių, kyla šiurpas, jaučiamas dvasių buvimas, matomi paranormalūs reiškiniai, tokie kaip neaiškios šviesos, formos ir t.t.
Katakombos Paryžiuje

Tarsi labirintas išsivyniojusios katakombos nepalieka abejingų – vieni jų bijo, kiti žavisi siaubu, kurį ten patiria. Tiems, kurie per Helouviną tikrai nori pasijausti išgąsdinti, Paryžiaus katakombos yra būtent ta vieta, kurioje reikia apsilankyti.

Transilvanija, Rumunija. Turbūt kiekvienas yra girdėjęs legendą apie vampyrą, Grafą Drakulą gyvenusi šioje žavingoje, amžius skaičiuojančioje vietoje. Tikri šiurpių dalykų mėgėjai privalo apsilankyti Transilvanijoje esančioje Drakulos pilyje.

Bram‘o Stouker‘io „Drakula“ yra kraują stingdanti ir užburianti istorija, apie naktį pasirodantį siaubūną, kuris maitinasi gyvųjų krauju. Ši istorija, pagrįsta legendomis apie Vladą Drakulą, kuris negailestingai ir kraugeriškai žudydavo savo priešus. Visoje Transilvanijoje jaučiama keista aura, tarsi jus sektų nežemiška būtybė. Bram‘o Stouker‘io „Drakula“ puikiai įamžino šią aurą, dėl kurios siaubą keliančių dalykų entuziastai skuba aplankyti Transilvaniją.
pilis

Edinburgas, Škotija. Neaiškios, šešėlius primenančios formos, sklando Edinburgo pilies gelmėse. Ši pilis stūkso jau 900 šimtus metų. Sakoma, kad žymiausi vaiduokliai šioje pilyje yra begalvis būgnininkas ir tragiškai žuvęs vargonininkas. Šioje senoje tvirtovėje apsilankę žmonės, turės puikią galimybę patirti kaip kūnu laksto šiurpuliai, šiaušiasi plaukai ir pagreitėja pulsas.

Mirksinčios šviesos, judantis daiktai ir paslaptingai užsirakinančios durys – tai tik keletas dažniausiai lankytojus gąsdinančių nutikimų. Negana to, netoli pilies yra įsikūręs Learmonth viešbutis, tapęs visų čia atvykstančių turistų prieglobsčiu. Tiesa, ir čia nuo siaubo nepabėgsi. Nakvoję viešbutyje ne kartą yra pranešę apie viešbutyje jaučiama paranormalią energiją.

Roma, Italija. Senovės Romos palikimas Koliziejus, makabriškų žudynių ir žiaurių kovų namai. Kai tiek daug žmonių šioje vietoje pasitiko žiaurią, negailestingą mirtį, nenuostabu, kad tiek turistai, tiek jų gidai sako, kad Koliziejuje tikrai esama antgamtiškos esybės.

Dažniausiai sutinkamas reiškinys – Senovės Romos sargybinio, stovinčio prie vartų siluetas, kurį sako matę daugelis Koliziejaus lankytojų. Tai ne vienintelis paranormalus reiškinys, sutinkamas šioje vietoje.

Apsilankiusieji Koliziejuje sako, kad čia jaučiami neaiškūs šalčio gūsiai, girdisi šnabždesiai, kardų dūžiai ir net liūtų riaumojimai. Visi šie reiškiniai tikrai sukels malonų šiurpą tiems, kuriems patinka siaubas.

Praha, Čekija. Praha yra vienas gražiausių Europos miestų, tačiau jos stulbinanti gotikinė architektūra ir vingiuoti, viduramžius menantys takeliai, slepia šiurpinančią, mistikos kupiną istoriją. Viduramžiais buvusi alchemikų centru, Praha tiesiog knibžda legendomis apie vaiduoklius, sielas vagiančius Goblinus, begalvius raitelius, klajojančius skeletus.

Turbūt žinomiausia siaubo istorija, pasakojama Prahoje, yra apie Golemą – milžiną, kurį gyvenimui prikėlė rabinas Loew‘as. Milžinas turėjo apsaugoti žydus, tačiau vietoj to, tapo nesuvaldomu siaubūnu.

Visą Prahą supa šiurpios istorijos, pasakojamos turistams, kurie sako, kad prisiklausę šių istorijų, visur jaučia antgamtinius reiškinius ir negali užmigti naktimis.