Sekite Perpasaulį.lt naujienas Facebooke! Tapkite mūsų gerbėju ir naudingas žinias keliaujantiesiems bei naujausius keliautojams aktualius įvykius sužinokite pirmi!

Gali pasirodyti, kad kelionė autobusu – viena paprasčiausių: nereikia domėtis bagažo gabenimo kainomis, išmanyti skrydžių lėktuvais subtilybių ar ruošti automobilį ilgos distancijos važiavimui bei domėtis maršrutais. Vis dėlto ir keliaujant autobusu verta žinoti kelis pagrindinius dalykus. Pateikiame šešis patarimus, kuriais verta vadovautis renkantis kelionę slidinėti autobusu.

1. Pirkdami kelionę autobusu būtinai rinkitės tik patikimus vežėjus

Tokia kelionė gali būti brangesnė, tačiau pasirinkus pigesnį autobusą tikimybė patirti gedimus kelyje yra didesnė. Kartais geriau truputį daugiau sumokėti, nei kankintis pusiaukelėje iki slidinėjimo kurorto ir susigadinti atostogas.

2. Protingai susidėkite bagažą

Nepaisant to, kad keliaujant autobusu ne taip ribojamas bagažo kiekis, yra keli dalykai, kuriuos verta žinoti. Visų pirma, jei kelionėje turėsite tarpinę nakvynę, jai reikalingus daiktus susidėkite į atskirą kuprinę, kad vairuotojams nereikėtų iškrauti viso bagažo ieškant jūsų daiktų. Antra, jei turite galimybę, pakuodami slides į slidžių maišą, nedėkite į jį pašalinių daiktų. Paprastai autobusai turi specialias bagažines slidėms ir visos slidės ten tilps tik tuo atveju, jei slidžių maišuose nebus pridėta per daug daiktų.

3. Pasirūpinkite veikla autobuse

Į kelionę autobusu pasiimkite gerų filmų, kryžiažodžių ar knygą. Taip pat nepamirškite pagalvėlės ir pledo. Šie komponentai pavers jūsų kelionę autobusu įdomia ir jaukia.

4. Būkite kultūringi i mandagūs

Kelionė autobusu – ilga, todėl norėdami sulaukti pagarbos iš kitų keleivių ir smagiai nukeliauti, patys būkite supratingi ir mandagūs kitiems. Jokiu būdu autobuse nevartokite alkoholio – tai draudimas, kurio būtina laikytis. Juk kai autobuse važiuojanti kompanija yra kultūringa ir nekelianti diskomforto, laikas prabėga greitai, nejaučiate didelio nuovargio ir į slidinėjimo kurortą atvykstate pailsėję ir gerai nusiteikę.

5. Pasiimkite užkąsti, bet nepadauginkite skysčių

Leidžiantis į ilgą kelią autobusu patartina pasiimti užkandžių bei gėrimų. Vis dėlto daug skysčių vartoti nereikėtų, nes autobusas stoja tik kas 3-4 valandas, o naudotis tualetu galima tik išskirtiniais atvejais.

6. Gerbkite vairuotojus

Kelionėje autobusu labai svarbų vaidmenį atlieka vairuotojai. Gerbkite jų darbą, nešiukšlinkite, nevaikščiokite važiuojančiame autobuse, netriukšmaukite ir vairuotojai bus malonūs bei paslaugūs.