Pajūrio regionuose gausu mažų dailių kaimelių ir didesnių miestų. Planuokite atostogas taip, kad galėtumėte mėgautis Prancūzijos vaizdais ir atsipalaiduoti prie vandens šiuose geriausiuose paplūdimiuose.

pliažas, promenada, Prancūzija, vasara, kelionės

Šis mažas miestelis vertas geriausių rekomendacijų: jis yra vos už kelių minučių kelio nuo Ispanijos, kurią galima aplankyti, norint paįvairinti atostogas, ir netoli Pirėnų, Baskų šalies širdyje, ir jame gausu žavingos, unikalios baskų architektūros.

Tai viena mėgstamiausių turistų vietų Prancūzijoje. Nors miestelyje gausu parduotuvių, turgų ir kavinių, vis tiek jis yra ganėtinai nedidelis, todėl labai jaukus. Visgi rasti vietą automobiliui sunku (beveik neįmanoma).

2. Villefranche sur Mer
Villefranche sur Mer paplūdimys, Prancūzija

Villefranche sur Mer - vos kelios minutės nuo Nicos. Šio miestelio paplūdimys yra ramesnis, jame knibžda mažiau turistų nei jo žymesnėje kaimynėje. Čia tik kelios parduotuvės ir kavinės, bet kaitintis saulėje – kur kas maloniau.

Tolumoje stūkso garsi Villa Léopolda - buvusi Belgijos karaliaus Leopoldo II vila - vienas iš brangiausių pasaulyje namų. Norėdami nukeliauti į Nicą, galite šokti į traukinį ir jau po penkių minučių būsite ten.
Villefranche sur Mer paplūdimys, Prancūzija

3. La Grande Motte

Šiame kurorte, kuris yra visiškai netoli Monpeljė, gausu veiklos: vandens pramogų, gamtos takų (daugiau nei dešimt mylių pėsčiųjų takų) ir kelios puikios vietos dienos trukmės kelionėms. Pasiimkite vaikus į vandens parką, žaiskite tenisą ar golfą. Nukeliaukite į Camargue pamatyti flamingų, baltų žirgų ar juodų bulių.
La Grande Motte, Prancūzija

4. Cap Ferret

Šis nuostabus pusiasalis šalia Bordo – puiki vieta, jei norite pabėgti nuo visko, atsipalaiduoti ramiuose paplūdimiuose, mėgautis nardymu, žvejyba ar plaukiojimu, tačiau kartu pageidaujate būti netoli didesnio miesto. Daugelis viešbučių yra dviejų žvaigždučių, tačiau yra pora keturių žvaigždučių variantų.
Cap Ferret, Prancūzija

5. Sete

Šiame žaviame žvejų kaimelyje gausu muziejų ir istorinių pastatų. Tikra dovana fotografams – šviesiai dažyti uosto namai. Aplankykite Mont Saint Clair, norėdami pasigėrėti įspūdingais panoraminiais miesto ir jūros vaizdais. Tai puiki kelionės pradžia vizitams į Agde, Montpellier, Beziers ir Nimes.

Ir desertui - dar vienas...

Argelès sur Mer

Daugelis žmonių girdėjo apie Perpignan, kuris yra netoli nuo Argelès sur Mer, tačiau pastarasis kur kas jaukesnis. Čia dailus senamiestis, kuriame gausu kavinukių ir parduotuvių, ilgas paplūdimys, be to, vietovė netoli Ispanijos - patogu, norintiems aplankyti ir ją.