Reikia pasakyti, kad Kiprą šiuo metu derėtų vertinti kaip rimtą alternatyvą tradiciškai atostogoms planuojamai Turkijai. Galima iki išsekimo ginčytis, kuri šalis geresnė, bet poilsis saloje neabejotinai turi tam tikrų pliusų.

1. Aukšto lygio aptarnavimas

Kipro gyventojai, žinia, – europiečiai, todėl ir požiūris į klientų aptarnavimą šioje šalyje – europietiškas. Kipro turizmo sektoriaus darbuotojai paprastai mandagūs, neįkyrūs, besistengiantys kuo greičiau išspręsti visas iškylančias problemas. Turkų mentalitetas kiek kitoks. Jie, aišku, labai draugiški, svetingi, tačiau į užsieniečius visų pirma žvelgia kaip į pajamų šaltinį ir šitas supratimas kaipmat aptemdo bendrą įspūdį.

2. Puiki virtuvė

Rezervuojant viešbutį Turkijoje, įprasta rinktis variantą „viskas įskaičiuota“, bet tokiu atveju tenka pastebėti, kad ruošiant maistą stengiamasi išsiversti su kuo kuklesniu biudžetu, be to, prarandama galimybė susipažinti su vietos virtuve. Kipre variantas „viskas įskaičiuota“ taip pat egzistuoja, tik čia su taupumu jisai neturi nieko bendro. Viešbučiuose apsistojantiems turistams paprastai siūlomi vien pusryčiai arba ir pusryčiai, ir vakarienė, bet tai – menka bėda, kadangi kurortuose – galybė maitinimo įstaigų. Jūrų gėrybės saloje – tiesiog dieviškos, mėsa paruošiama nepriekaištingai, o vynas gaminamas iš tokių vynuogių rūšių, kurios niekur kitur neauga.

3. Lankstesnės galimybės

Turkija kartais vadinama tingaus poilsio šalimi, kadangi įsigijus kelionės paketą netenka niekuo rūpintis: tave pagal planą visur vežioja, maitina ir linksmina. Kipre nieko panašaus nevyksta, bet čia ir slypi įdomumas, nes ekskursijas galima rintis savo nuožiūra (jos neįtraukiamos į komplektą su viešbučiu) ir apskritai esi laisvas veikti tai, ką panorėjęs, ir salą išmaišyti skersai išilgai.

4. Nedideli atstumai

Vos per keletą dienų Kiprą pavyks apvažiuoti automobiliu. Tiek laiko tikrai pakaks, kad spėtumėte pasigėrėti puikiu kraštovaizdžiu. Daugelis kaip tik taip ir elgiasi: išsinuomoja automobilį ir leidžiasi į kelionę iš pradžių pakrante, o tada – po salos gilumą. Taip turistaujant pavyksta aplankyti kone visus Kiprą garsinančius objektus.

Turkijoje daugelis lankytinų vietų gerokai nutolusios nuo pajūrio kurortų, todėl iki jų nuvykti nėra taip paprasta. Dėl šios priežasties turistams tenka apsiriboti paplūdimiais ir viešbučių apylinkėmis.

5. Psichologinis komfortas

Kai kurie kultūriniai Turkijos ypatumai mus gali stebinti ar netgi piktinti. Pavyzdžiui, gali suerzinti perdėtas pardavėjų įkyrumas arba akivaizdus vietos vyrų dėmesys patrauklioms užsienietėms. Daugelis turkų laikosi musulmoniškų tradicijų, todėl kartais galima pajusti smerkiantį jų požiūrį į svaigiųjų gėrimų vartojimą arba laisvesnio stiliaus aprangą. Žinoma, viešbučių svečių čia niekas atvirai nekritikuoja, bet atitinkamas išvadas neretai pasidaro.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)