Perpasauli.lt pateikia informaciją apie sostinės paplūdimius, kuriuose atsigavinsite, rasite gelbėtojus ir kitas sąlygas, būtinas geram poilsiui, kad ir trumpam, po darbo.

Žirmūnų paplūdimys. Jis ypač tinkamas tiems, kurie nenori toli važiuoti iš centro. Tiesa, kone labiausiai į jį traukia Žirmūnų gyventojai arba šeimos su vaikais. Didelis šio paplūdimio privalumas yra tai, kad beveik visą parą jame dirba gelbėtojai. Jie atidžiai stebi ne tik žmones vandenyje, bet ir jaunuolius, kurie sugalvoja pasilinksminti vartodami alkoholį.
Žirmūnų paplūdimys

Gelbėtojų darbo laikas: nuo 8 iki 20 val. Tiesa, vėliau vietovę prižiūri budintis sargas, tad kiek benuspręstumėte praleisti laiko paplūdimyje, galite būti ramūs, kad ne tik nesutiksite girtaujančių žmonių, bet ir visada jausite minėto sargo apsaugą nuo nemalonių aplinkybių sukelėjų.

Būtina paminėti, kad paplūdimyje yra persirengimo kabinos. Ne mažiau svarbu tai, kad jame taip pat atrasite dušą, gėlo vandens čiaupą, tualetą.

Valakupiai. Pirmasis paplūdimys. Atvykusieji į šį paplūdimį gali kaip reikiant gerai papramogauti. Jame yra krepšinio, futbolo ir vaikams skirtos žaidimų aikštelės. Taip pat, didelis privalumas – kavinė, jeigu išalktumėte ar tiesiog norėtumėte atsigaivinti ledais. Paplūdimyje yra tualetai, suoliukai, gėlas vanduo ir persirengimo kabinos. Tačiau, bene didžiausias paplūdimio privalumas, kad jame yra gelbėtojai.

Nors šiame paplūdimyje yra vaikų žaidimo aikštelės, kurios vylioja ne vieną šeimą su vaikais, tačiau būtina atsiminti: ši vieta nebus itin rami. Paplūdimys yra didelis, jame dažniausiai būna ypač daug jaunimo, kurie, kaip žinome, šūkauja ir toli gražu neguli besidegindamiesi.

Valakupiai. Antrasis paplūdimys. Netoli anksčiau aprašyto, pirmojo Valakupio paplūdimio, šis skiriasi savo dydžiu ir, galima teigti, ramybe. Būtent čia vyksta šeimos su mažamečiais vaikais, nes juos nesunkiai galima užmigdyti, pailsėti.
Jame yra tualetas, gėlo vandens čiaupas, vaikų žaidimo aikštelė, persirengimo kabina. Ilsėdamiesi ir maudydamiesi galite būti ramūs – šiame paplūdimyje yra gelbėtojas.

„Villa Alicante“ paplūdimys.  Pilaitėje gyvenantis žino, kad gerai pailsės ir su šiukšlėmis nesusidurs, pasirinkdami „Villa Alicante“ paplūdimį, esantį prie Gilužio ežero. Jis nedidelis, tvarkingas, yra persirengimo kabina, suoliukai, tačiau, bene labiausiai visus žavi esantis krantas, iš šviesaus smėlio. Taip pat veikia du tualetai.

Atvykusieji į jį atsiminkite, kad jis yra mokamas. Jo kaina yra trys eurai. Ilsėdamiesi jame tikrai pajausite skirtumą: jame yra tvarkinga, malonu užsiiminėti saulės voniomis ant išpuoselėtos žalios vejos. Tiesa, šiame paplūdimyje nėra gelbėtojo.

Salotės ežero paplūdimys. Visgi, gyvenantys Pilaitėje ir nenorintys mokėti už paplūdimį gali rinktis Salotės ežero pakrantę. Čia yra du tualetai, persirengimo kabinos. Paplūdimyje gerą laiką turės tie, kurie nori aktyvaus poilsio: yra tinklinio žaidimų aikštelė. Tiesa, čia nėra gelbėtojo ir gėlo vandens čiaupu. Tad, ten vykdami atsiminkite, kad geriamuoju vandeniu turite pasirūpinti patys.
Salotės ežeras