Tiems, kurie naujų ir neįkainojamų kelionės patirčių tikisi būtent iš vietinių gyventojų, o ne iš gero oro, neįprasto klimato, gamtos stebuklų ar architektūros šedevrų, „The Huffington Post“ bendraautorė, kelionių patarimų portalo „Travelbreak“ redaktorė Stephanie Be paruošė penkis savo kailiu išbandytus patarimus. Labiausiai jie pravers tiems iš jų, kurie svečios šalies jokių būdų nenori palikti, nesusiradę čia mažų mažiausiai tuzino potencialių naujų... draugų per atstumą, neabejotinai padovanosiančių jiems begalę smagių akimirkų kelionei dar net neįpusėjus. Taigi, įsidėmėkite:

1. Visada turėkite su savimi kortų kaladę

Žinoma, jokių būdu neturime omenyje azartinių lošimų - įsėdę į traukinį kuriame nors iš labiausiai į rytus nutolusiame Europos taške, į ką nors panašaus galite būti įtraukti, net jeigu neturėsite nei kortų, nei nuotaikos, todėl nuo to verčiau norėtumėme jus atkalbėti. Juk nenorite įstrigti kur nors Rusijos gilumoje dar ir be pinigų.

Tuo tarpu, keliaudami į vietas, kur tikitės sutikti daug smagaus ir žavaus (kad ir tik širdyje) jaunimo, nesvarbu, ar turėsite su savimi kortas, ar smagų stalo žaidimą, pralaužti ledus ilgalaikės pažinties perspektyvoje turėsite daug daugiau šansų. Išbandytas triukas - pasiūlykite pakeleiviams autobuse sužaisti tokį žaidimą, apie kurį jie vargu ar kada nors bus girdėję. Ne iš pinigų žinoma.

2. Nepamirškite paprašyti pagalbos „sudorojant“ sumuštinį

Teiginys, suponuojantis tai, kad „pasislėpę“ valgo tik asocialiausi abžoros, liaudiškai tariant, turi tiesios „pagrindą“. Jeigu jums pasisekė atrasti kuprinėje dar net iki pusės „neįveiktą“ priešpiečių dėžutę, nėra nieko keisto... pasiūlyti pasivaišinti šalia sėdintiems tame pačiame traukinio kupė. Juk kimšti vienam pačiam, girdint aplinkui dainuojančius tuščius pilvus, nesuteiks didelio malonumo ir jums, ar ne? O dalijimosi džiaugsmas tolimiausiose pasaulio kampeliuose suartina dar labiau - patikėkite!

3. Paprašykite ne tik nurodyti kelią, tačiau ir paklauskite, kur ir ką smagaus galima nuveikti aplinkui

Arba dar geriau - paprašykite simpatiško nepažįstamojo nusifotografuoti kartu. Asmenukių madai dar neatslūgus, tikrai neverta gėdytis, kad jūsų išmanusis pasirodys nepakankamai šūstras visko mačiusiam vakariečiui. Juk jeigu jie tikrai matę visko - kas gali juos nustebinti?

4. Pajuokaukite rimtai - juk jus nieko čia nepažįstate ir tiesiog ieškote draugų

Ne visur ši frazė apaugusi tokiomis gausiomis neigiamomis konotacijomis, kaip mūsų kraštuose. Ypač, jeigu svečioje esate tiesiog atvykėlis, ieškantis, ieškantis nekaltų nuotykių ir paprastų kelionių patirčių, labiau nei tikėtina, kad vietiniai būtinai jus supras.

Galite tiek parodyti viešai savo silpnumą (tai yra vienatvę - čia juk nėra nieko blogo), tiek patys užkalbinti nepažįstamąjį ar jų grupelę ir lyg netyčia užsiminti, kad keliaujate vienas ar itin nedidelėje kompanijoje - žinoma, jeigu nebūsite paklaustas apie tai anksčiau, nei imsitės tokios iniciatyvos savarankiškai. Ir galų gale, vargu, ar kam nors reikia priminti, kad atverti dūšią kur nors užsienyje, tarp žmonių, kurių veikiausiai niekada gyvenime nebesutiksite yra labai paprasta.

5. Pasidalinkite atitinkamu įrašu socialiniame tinkle

Apie Couchsurfingo galimybes patyrusiam keliautojui (ypatingai) jaunam pasakoti tikrai nereikia. Tačiau viešai pasiteirauti ant savo „Facebook“ sienos apie tai, ar kas nors turi pažįstamų viename ar kitame mieste, į kurį atvykote (ar kuriame žadate netrukus pasirodyti) galima visada. Jeigu pabandytumėte, veikiausiai jau netrukus suprastumėte, kad šį strategija paprastai pasiteisina kur kas labiau, negu gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio...

Turite savo patirčių ar naudingų patarimų, kurie nebuvo čia išvardinti? Nesidrovėkite pasidalinti jais su kitais keliautojais šio straipsnio komentaruose!