Gruzija

Kroatija jau gali būti pabodusi, tačiau norintiems panašios patirties tereikia atvykti į vaizdingą ir savitumu dvelkiančią Gruziją. Nuo istorinių Tbilisio tavernų iki puikių Kaukazo kalnų, ši buvusi sovietinė respublika pasižymi draugiškumu ir gebėjimu niekur neskubėti. O kur dar jos senos vynininkystės tradicijos – čia auga daugiau kaip 500 vietinių vynuogių rūšių.

Per ateinančius kelerius metus Gruzijoje turėtų duris atverti keli prabangūs viešbučiai, tad važiuokite dabar, kol dar galite gauti rezervaciją.

Gvadelupa
Gvadelupa

Šią Prancūzijai priklausančią teritoriją kai kas vadina „vargšų Šv. Bartolomėjaus sala“. Ši į pietus nuo Antigvos esanti sala – geriausiai išsaugota Karibų paslaptis. Čia galima tikėtis įspūdingų nesugadintų paplūdimių, vaizdingų kalnų, prancūzų-kreolų virtuvės ir europietiškos kultūros dvelksmo.

Skonė (Švedija)

Ši atokiau esanti Švedijos grafystė garsėja kaip šiaurietiškos virtuvės citadelė. Skonės sostinė Malmė dėl triukšmingo naktinio gyvenimo, savo kavinių ir dviračių gausos jums gali priminti Amsterdamą.

Vis dėlto, tikroji priežastis, kodėl verta čia apsilankyti, yra restoranai, kurių gausa varijuoja nuo prabangaus „Bastard“, garsėjančio į kiaulieną orientuotu meniu, iki „Michelin“ žvaigždutėmis apdovanoto „Vollmers“, kuris didžiuojasi šešių patiekalų šiaurietišku meniu.

Šv. Elenos sala
Šv. Elenos sala

Jeigu esate istorijos entuziastas, galite žinoti Šv. Elenos salą kaip atokią vietą, kur buvo ištremtas Napoleonas Bonaparte'as. Tačiau greičiausiai nežinote, kad ši sala dėl savo jūrų biologinės įvairovės ir nuostabių žygiams skirtų takų dažnai vadinama Pietų Atlanto Galapagais.

Ši 122 kvadratinių kilometrų sala, įsikūrusi pusiaukelėje tarp Brazilijos ir Pietų Afrikos, šiuo metu yra pasiekiama tik laivais, tačiau šiais metais čia numatoma užbaigti tarptautinį oro uostą, taip pat planuose ir keturių žvaigždučių ekologiškas viešbutis. Tad nuvykite į salą dabar, kol to nepuolė daryti visi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)