Anot Edmundo Pavlovo, patyrusio keliautojo ir tarptautinių kelionių organizatoriaus „Eurolines“ vadovo, kaimynės Lenkijos sostinė yra dažna kryptis ne tik tarp verslo atstovų – Varšuvą pamėgo ir ieškantys, kur įsimintinai ir naudingai praleisti trumpas atostogas.

Ieškantiems žalumos – miesto centras

Jeigu iki šiol įsivaizdavote, kad Varšuva – miestas, kuriame vienas po kito stovi tik nuo sovietmečio išlikę pilki ir dideli daugiabučių pastatai, vadinasi, šis miestas gali jus nustebinti.

„Bene ketvirtadalį viso miesto ploto užima parkai, sodai, žaliuojančios aikštės. Žaluma miesto centre – Varšuvos savitumas. Varšuva toli gražu nėra pilkas, tik daugiabučiais ir moderniais verslo centrais apstatytas miestas“, – mintimis dalinosi E. Pavlovas. – Lazienkų karališkasis parkas – vienas įspūdingiausių visoje Europoje. Čia galima ne tik pasigrožėti spalvingais gėlynais, alėjomis ar ežero viduryje stūksančiais rūmais, bet ir atsikvėpti nuo miesto šurmulio. O karališkame Vilanovo rūmų parke įspūdį paliks barokiniai gėlynai.“

Žaluma mėgautis leis ir palankūs Varšuvos orai. „Žinoma, žiemą oras panašus, kaip ir Lietuvoje – gali būti labai šalta. Tačiau ruduo paprastai šiltas, o vasara – karšta. Todėl geriausia į Varšuvą vykti gegužės – spalio mėnesiais“, – sakė patyręs keliautojas.

Panoraminiai vaizdai – iš įvairaus aukščio

Esate iš tų, kurie atsidūrę naujame mieste pirmiausia ieško vietų, kur galėtų pasigėrėti atsiveriančia miesto panorama? Štai Varšuvoje tokių vietų – gausu, o gražūs vaizdai keliautojų akis džiugina ne tik šviesiuoju, bet ir tamsiuoju paros metu.

„Dieną įspūdinga Varšuvos panorama atsiveria nuo Šv. Anos bažnyčios bokšto“, – sakė E. Pavlovas. – Ši vieta dažnai pamirštama turistų, kadangi visą dėmesį susižeria šalimais stūksanti Varšuvos karališkoji pilis.“

Patyręs keliautojas pataria apsilankyti ir Varšuvos universiteto bibliotekos viršutiniame aukšte įsikūrusioje terasoje, kurioje želia ir įspūdingas sodas. Tai – vienas didžiausių apželdintų sodų visoje Europoje. Lankytojų jis laukia balandžio – spalio mėnesiais.

O ar žinote, koks tiltas laikomas vienu populiariausių visoje Varšuvoje? Tai – Gdanski tiltas, kurį pastaruoju metu itin pamėgo jaunavedžiai, nes fone – įspūdingi Varšuvos miesto statiniai. Pašnekovas pastebi, kad įspūdingiausiai šis tiltas atrodo šviesų spindesy – vakare, kai sutemsta.

Išpardavimai – pusę vasaros

Mėgstate nuvykę svetur atsinaujinti savo garderobą? Tuomet kelionę į Varšuvą vertėtų planuoti birželio pabaigoje, kuomet Lenkijos sostinėje prasideda didysis vasaros išpardavimas, trunkantis net 6 savaites.

„Kaip ir visoje Lenkijoje, Varšuvoje itin populiarūs prekybos centrai. Juose galima rasti ir maisto, ir drabužių parduotuvių – panašiai kaip ir didžiuosiuose Lietuvos prekybos centruose. Norintys apsipirkti, Varšuvoje apsilankykite Arkadia arba Galeria Mokotow prekybos centruose“, – patarimais dalinosi E. Pavlovas.

O nemėgstantiems prekybos centrų šurmulio verta pavaikštinėti miesto centre esančiose Chmielna ar Foksal gatvėse, kuriose įdomių prekių rasite įsikūrusiuose butikuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)